Un diumenge per reflexionar sobre el repartiment de les tasques de la llar i les cures

L'Ajuntament ha organitzat una activitat i una performance a la plaça d'Octavià perquè infants i adults ho valoressin


  • Comparteix:

La performance interactiva 'Precaució: Zona de Cures' s'ha fet a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

La performance interactiva 'Precaució: Zona de Cures' s'ha fet a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Els actes que commemoren el Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat continuen, i aquest diumenge ha estat el torn de l'activitat familiar 'Qui fa què a la llar?' i de la performance interactiva 'Precaució: Zona de Cures', tenint en compte que el lema del 8M d'enguany a la ciutat és 'Les cures no tenen gènere, la desigualtat sí'. Així doncs, tots dos actes d'aquest diumenge convidaven a reflexionar sobre qui s'encarrega de les tasques de la llar i de les cures.

D'entrada, l'activitat 'Qui fa què a la llar?' anava adreçada sobretot als més petits. A través d'un joc se'ls ha proposat que identifiquessin quin membre de la família fa cada tasca a casa seva, a partir d'unes figures de cartó que han anat col·locant en els diferents espais d'una casa dibuixada. Carmina Carrera, tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament, ho ha explicat dient que "consisteix a reflexionar sobre el tema de la corresponsabilitat a les llars, sobre les tasques que es fan a la llar. A partir d'algunes preguntes, van mirant quin membre de la família fa cada tasca, i aleshores poden analitzar si són les dones les que assumeixen més tasques, o si són els homes, o si és d'una manera bastant corresponsable". En acabat, se'ls ha suggerit que a casa pensin si es podrien distribuir millor.

Més tard ha començat la performance interactiva 'Precaució: Zona de Cures', en què La Xixa Teatre ha representat quatre escenes diferents tractant el tema de les cures des de diversos àmbits.



La performance ha volgut fer veure què implica cuidar i tenir cura d’algú, i posar en relleu com el fet de ser home o dona et fa sentir més o menys responsable d'haver d'assumir aquestes tasques. A més, s'ha convidat el públic a interpretar allò que veia a les diferents escenes de la performance i a compartir-ho.


Carmina Carrera

Consisteix a reflexionar sobre el tema de la corresponsabilitat a les llars, sobre les tasques que es fan a la llar. A partir d'algunes preguntes, van mirant quin membre de la família fa cada tasca, i aleshores poden analitzar si són les dones les que assumeixen les tasques, o si són els homes, o si és d'una manera bastant corresponsable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.