Tres gimnastes ucraïneses continuen gaudint del seu esport al Club Gimnàstica Sant Cugat

L'entitat ha obert les portes a una entrenadora, dues esportistes i la seva mare, acollides a casa de dues famílies vinculades al club


  • Comparteix:

El conflicte bèl·lic a Ucraïna també està tenint molta repercussió a Sant Cugat, ciutat on el món de l'esport ha volgut aportar el seu granet de sorra amb diferents iniciatives solidàries. Una d'elles és la que ha engegat el Club Gimnàstica Sant Cugat, que es va posar en contacte amb la Federació Ucraïnesa amb l'objectiu d'acollir esportistes, tècnics i jutges procedents del país europeu. De moment, un total de quatre refugiades ucraïneses estan vivint ja amb dues famílies vinculades al club santcugatenc i intenten refer-se de la dura situació amb l'ajuda de l'esport.

Exhaustes després de més de deu dies de viatge però alleujades per haver fugit d'un país en guerra. És la història de quatre ucraïneses procedents de Dnipró, la quarta ciutat més poblada d'Ucraïna i que està situada a l'est del país. Amb la seva vida ficada dins una maleta, han arribat a Sant Cugat, que ja és casa seva, com a mínim fins que finalitzi el conflicte existent.

Alina Pilitchenko té 19 anys. Va ser gimnasta professional, i un cop ja retirada, va començar a estudiar un curs d'entrenadors per poder-se dedicar a transmetre els seus coneixements a les noves generacions. Pilitchenko, que ha marxat del país deixant enrere els seus pares, fa d'entrenadora al club santcugatenc a la vegada que estudia castellà als matins.

El Club Gimnàstica de Sant Cugat també ha acollit una família de tres dones (una mare i les dues filles), però el pare s'ha hagut de quedar a Dnipró. Les dues nenes, encara menors d'edat, s'han adaptat ràpidament a la seva nova vida gràcies a l'amabilitat i solidaritat de la família Egido, que els ha posat tota mena de facilitats, així com l'allotjament i els tràmits per aconseguir l'escolarització. En aquest sentit, el pare de la família, Pablo Egido, ha posat èmfasi en el tracte per part de l'escola Pureza de María, que des del primer moment s'ha ofert per acollir les dues nenes.

Pel que fa a la mare, Mariia Gromadska, de 35 anys, explica que la situació al seu país era "molt delicada" i s'ha mostrat molt agraïda pel tracte rebut. De la mateixa manera, Gromadska també estudia castellà per adaptar-se a l'entorn i guanyar independència com més aviat millor.

Amb tot, la coordinadora de l'àrea federada del club, Esther Escolar, ha explicat que la iniciativa és una "bona manera de conèixer què passa al món" i ha valorat el compromís de les famílies "que han volgut col·laborar des del primer moment".

La vida d'aquestes refugiades ucraïneses ha fet un gir sobtat de 180 graus. Malgrat això, són conscients de l'esforç de les famílies locals, que tenen presents els conflictes actuals i que demostren que els valors de l'esport van més enllà de les quatre parets d'un gimnàs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.