Jordi Puigneró reflexiona sobre la importància de la digitalització amb els Amics de la Unesco

La xerrada del vicepresident de la Generalitat ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Jordi Puigneró i Salvador Masip, dels Amics de la Unesco, durant la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Puigneró i Salvador Masip, dels Amics de la Unesco, durant la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

El vicepresident de la Generalitat i veí de Sant Cugat, Jordi Puigneró, ha parlat sobre la importància de la digitalització dels estats, en general, i de Catalunya, en particular, en una xerrada organitzada pels Amics de la Unesco que ha tingut lloc, aquest dimecres, a la Casa de Cultura. Segons Puigneró, internet i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) han esdevingut el cinquè poder de l'estat, després de l'executiu, el legislatiu, el judicial i la premsa. A més, el santcugatenc ha afirmat que 'som en una nova revolució industrial, protagonitzada per internet, i Catalunya s'ha de digitalitzar, igual que es va industrialitzar, per esdevenir un estat del futur'.

En aquest sentit, Puigneró ha mostrat alguns indicadors per mesurar el desenvolupament d'un país i, a partir del rànquing de països més rics del món, ha conclòs que la riquesa, avui dia, es concentra en aquells països que tenen petroli o bé inverteixen en investigació i desenvolupament de les TIC. "Si volem que Catalunya sigui rica, haurem d'invertir en les TIC, igual que en el seu dia es va invertir en industrialitzar el país per mantenir el benestar", ha reiterat el vicepresident.

D'altra banda, Puigneró també ha explicat que la digitalització afecta les necessitats humanes, ja que, en el context actual, tenir wifi i bateria al mòbil són cabdals. Si més no, tal com ha expressat un assistent a la xerrada, aquestes noves necessitats no estan a l'abast de tothom i, per tant, totes aquelles persones que per formació, edat o economia, no tenen accés a la wifi o als dispositius necessaris, queden exclosos de la societat. En tot cas, Puigneró ha deixat clar que "no tornarem al món d'abans" i ha afirmat que "allò que semblava una quimera, ja està passant".

Per acabar, el vicepresident ha expressat que "necessitem un acord digital de país per esdevenir una nació del segle XXI".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.