De Sant Cugat a Ucraïna: Furgonetes solidàries per ajudar al poble ucraïnès

Els materials recollits seran enviats a Ucraïna i distribuïts als refugiats acollits a Sant Cugat


  • Comparteix:

Una furgoneta carregada de recursos bàsics recollits per la iniciativa solidària dels santcugatencs i santcugatenques ha sortit del Casal Torreblanca amb destinació Ucraïna. Ja són tres les que han sortit de Sant Cugat des de l'inici del conflicte que compten amb el suport de l'associació ucraïnesa Djerelo. La primera parada del vehicle serà la Zona Franca de Barcelona, espai que ha cedit la Generalitat al consolat ucraïnès, des d'on es gestionarà el carregament que sortirà en tràilers direcció a Ucraïna.

Aquesta és la tercera furgoneta que ha sortit de Sant Cugat en les últimes setmanes carregada de tota mena de materials necessaris per a ajudar al poble ucraïnès, com ara medicaments, aliments, productes d’higiene, roba o productes per a nadons. Aquestes recollides solidàries i enviaments són iniciatives voluntàries que s’han pogut dur a terme gràcies a l’ajuda dels veïns i veïnes, de les escoles i dels ucraïnesos residents a Sant Cugat o als voltants que volen fer el possible per ajudar els seus compatriotes. Així mateix, també s’estan recollint materials per a oferir a les persones refugiades acollides a Sant Cugat.

L’associació ucraïnesa Djerelo Sant Cugat dona suport a aquestes accions. Des d’aquesta organització donen importància al paper que han jugat les persones voluntàries que han participat amb iniciatives individuals i que han sigut capaces d’organitzar-se per fer la recollida i l’enviament dels recursos.

Anna Nadiu, voluntària de l'entitat, destaca el paper tan rellevant que han tingut les escoles en les recollides, i és als qui estan més agraïts pel seu ajut. Nadiu explica a Cugat Mèdia que continuaran recollint materials i enviant-los durant tot el temps que sigui necessari mentre duri el conflicte bèl·lic.

A Sant Cugat hi ha diversos punts de recollida, com ara el mateix Casal Torreblanca o el Centre Jardineria Masó-Navarro (carretera de Rubí, Km. 4). L'horari de recollida al Casal Torreblanca és de dilluns a divendres, matí i tarda i, a la Jardineria Masó, de dilluns a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h.




Anna Nadiu

L'associació Djerelo ucraïnesa ha ajudat i ha donat molt de suport, però sobretot les voluntàries amb iniciatives individuals que s'han organitzat per fer aquesta recollida i enviar-la a Ucraïna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.