Per què la raça Australian Cobberdog és ideal per a teràpies?

Ens endinsem en una sessió de Dogking per conèixer les característiques d'aquesta raça i els beneficis de les teràpies amb animals


  • Comparteix:

L'Australian Cobberdog té el temperament ideal per ser un gos de teràpia o d'assistència. Al centre caní Dogking treballen amb aquesta raça i Cugat Mèdia ha entrat en una de les sessions per conèixer les característiques que fan que aquests gossos siguin aptes per a les teràpies i els beneficis per als usuaris. Són punts forts el seu aspecte de peluix i l'aparença dolça i tranquil·la i, també, el seu caràcter. Són gossos molt pacífics i tolerants amb totes les persones, fet que facilita encara més la feina a les sessions. A més, són gossos molt predisposats a aprendre i és fàcil educar-los per a les teràpies.

L'Australian Cobberdog és un encreuament entre gos llaurador i caniche, una raça que fa aproximadament cinc anys que existeix i que "es va crear expressament per a teràpies" a Austràlia, com explica la tècnica de teràpies de Dogking, Cristina Martín. Pel que fa a l'educació dels gossos de teràpia, Martín remarca que "la selecció comença des que són cadells". Tot i que tots són gossos molt tranquils, es busca que tinguin "una major predisposició a la concentració, que siguin afectuosos i que tinguin ganes de treballar".

A Dogking, actualment tenen gairebé 20 gossos per a dur a terme les teràpies, que es poden fer tant en grup com en sessions individuals. Dogking ofereix teràpia amb aquests gossos a persones amb necessitats especials, i fins i tot en facilita l'adopció de manera permanent. La Maia és una de les usuàries de les teràpies de Dogking i forma part del grup de nens i nenes amb síndrome de Down. El seu pare, l'Álvaro Fernández, assegura que estan "molt contents" amb aquesta proposta, ja que al principi, la Maia tenia por als gossos. Unes sessions després, la Maia gaudeix de la companyia d'aquests animals, juga amb ells i busca acariciar-los constantment.

A més de les teràpies al centre caní, l'entitat també porta aquests gossos a alguns hospitals, com el Parc Taulí, a Sabadell. Una altra característica important dels Australian Cobberdog és el seu pèl hipoal·lèrgic, cosa que el fa apte per a persones amb al·lèrgies.






Cristina Martín

L'Australian Cobberdog és molt equilibrat. Té molta predisposició a la feina i a aprendre. Li encanten les persones i són ells mateixos els que van a buscar l'usuari i el contacte i ens facilita molt la feina.

Álvaro Fernández

Estem molt contents. La Maia al principi tenia por dels gossos i ara està encantada amb ells, està sempre acariciant-los. Ara va pel carrer i els intenta buscar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.