Sant Cugat tindrà a finals d'abril les primeres oficines de fusta de Catalunya i les més grans de l'Estat

L'empresa alemanya VEGA d'instruments de medició ocuparà l'edifici desenvolupat pels arquitectes Batlleiroig


  • Comparteix:

El primer edifici d'oficines fet de fusta de Catalunya i el més gran de l'Estat espanyol s'està acabant de construir a Sant Cugat. L'empresa alemanya VEGA tindrà a finals del mes les seves oficines a l'avinguda dels Països Catalans, desenvolupades per l'estudi d'arquitectura Batlleiroig. Amb una estructura feta de fusta al 100%, asseguren que l'edifici anticipa la manera com es construirà en els pròxims anys.

Des de Batlleiroig, Albert Gil afirma que l'ús de la fusta com a material estructural permet dir que l'edifici és un gran captador de CO2, "perquè la fusta és un material natural que capta molt CO2, i permet estalviar-ne emissió a l'atmosfera". Per ell, els edificis vetllen pel benestar de les persones: "A través de materials naturals com la fusta, la possibilitat de deixar l'estructura vista interiorment fomenta que les persones estiguin millor, siguin més productives i tinguin més capacitat de concentració". "D'altra banda, en aquest edifici cal destacar que el fet que disposi d'una escala, que és un element principal, central, i que quan arribes la veus, fomenta que interiorment les circulacions siguin saludables. I en aquest cas, si les escales van acompanyades de vegetació i llum natural, això és un element de comunicació i de trobada constant amb l'edifici", apunta Gil.

Han fet falta 13 mesos per construir aquesta obra, tenint en compte que el seu procés executiu ha estat molt particular: "El fet de treballar amb una estructura de fusta comporta tot un avançament del projecte executiu, per dissenyar aquesta estructura, fabricar-la, portar-la, i muntar-la amb un termini molt reduït respecte una estructura de formigó feta in situ", explica Jordi Romero, director de construcció de la constructora VOPI 4.

I, amb tot plegat, s'ha decidit Sant Cugat com a ubicació. Des de VEGA comenten que van estar analitzant diversos emplaçaments, i que finalment es van decantar per Sant Cugat perquè complia diversos aspectes importants per a ells. "És una ciutat jove, verda, rodejada per un parc natural, i ens oferia unes condicions inigualables pel que fa a tranquil·litat, i amb la possibilitat - com a punt molt important - que els nostres treballadors es puguin desplaçar cada dia dels seus domicilis a l'oficina", explica Carlos Montalà, director de VEGA instrumentos España.

Montalà també observa que l'empresa volia construir un edifici respectuós i construït amb materials naturals. "A més, volíem que s'aprofitessin els recursos naturals com l'energia del sol perquè poguéssim obtenir energia elèctrica, i a més tinguéssim un nivell de sostenibilitat gràcies a la recollida de les aigües pluvials", afegeix.

D'aquesta manera, s'espera que el de VEGA anticipi una llista d'edificis que en els pròxims anys vagin apareixent en el mercat.






Albert Gil

A través de materials naturals com la fusta, la possibilitat de deixar l'estructura vista interiorment fomenta que les persones estiguin millor, siguin més productives i tinguin més capacitat de concentració. D'altra banda, en aquest edifici cal destacar que el fet que disposi d'una escala, que és un element principal, central, i que quan arribes la veus, fomenta que interiorment les circulacions siguin saludables. I en aquest cas, si les escales van acompanyades de vegetació i llum natural, això és un element de comunicació i de trobada constant amb l’edifici.

Jordi Romero

El fet de treballar amb una estructura de fusta comporta tot un avançament del projecte executiu, per dissenyar aquesta estructura, fabricar-la, portar-la, i muntar-la amb un termini molt reduït respecte una estructura de formigó feta in situ.

Carlos Montalà

És una ciutat jove, verda, rodejada per un parc natural, i ens oferia unes condicions inigualables pel que fa a tranquil·litat, i amb la possibilitat - com a punt molt important - que els nostres treballadors es puguin desplaçar cada dia dels seus domicilis a l'oficina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.