Endesa reforça la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Valldoreix

Amb els treballs que ha fet l'elèctrica es vol afavorir l'electrificació de la demanda


  • Comparteix:

Imatge d'un dels transformadors / Foto: Endesa

Imatge d'un dels transformadors / Foto: Endesa

Endesa ha finalitzat els treballs de reforma de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Valldoreix amb què pretén augmentar la capacitat d'absorbir demanda a la vila. Amb aquesta actuació, que ha suposat una inversió per part de la companyia de 66.000 euros, es vol també impulsar l'electrificació de la demanda, un 'aspecte clau per accelerar el procés de descarbonització i lluitar per combatre el canvi climàtic'. Endesa apunta que se'n beneficiaran 7.350 clients, no només de Valldoreix, sinó també de Rubí, Molins de Rei i El Papiol.

Amb els treballs s'ha estès un nou tram de cable de mitjana de tensió a 26 quilovolts, de més de 150 metres de longitud, entre el passeig dels Pollancres i el carrer d'Ortega, que enllaça dos centres de transformació que fins ara estaven aïllats. Així, s'ha creat una "anella elèctrica" que possibilita, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals, que es pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives. També s'ha renovat un centre de transformació, amb una tecnologia que redueix la necessitat de manteniment.

Endesa explica que aquest tipus d'actuacions han de servir per "absorbir puntes de demanda concretes, el consum de nous clients que ho demanin i reforçar l'increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l'electrificació de l'economia".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.