Hora Bruixa: 'Aquest Sant Jordi potser volem rosa, llibre i polvo, però també seguim volent feminisme'

El col·lectiu feminista qüestiona el plantejament de 'la gran festa de l'amor' del Tindercat


Temes relacionats

El Tindercat porta la gran festa de l'amor al parc de Ramon Barnils (21/abr/22)


  • Comparteix:

Una performance d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia

Una performance d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa fa una 'mirada crítica' a 'la gran festa de l'amor' que organitza Tindercat aquest divendres a la tarda al parc de Ramon Barnils. El col·lectiu feminista assenyala, en unes piulades, que el lema ''volem rosa, llibre i polvo' pot ser un desig molt legítim, però el problema és fomentar que l'objectiu de conèixer gent sigui exclusivament tenir sexe, independentment de tota la resta'. Hora Bruixa apunta que no posa en dubte 'que la gent pugui tenir relacions sexuals sense conèixer-se', però que pensa que 'si mirem com ens relacionem en aquests entorns d'oci, en una societat profundament masclista, no podem parlar en cap cas de relacions basades en la llibertat, el desig i la seguretat'. En aquest sentit, des del Tindercat reivindiquen la trobada d'aquest divendres com 'un espai segur', on hi haurà un punt lila, una caravana pedagògica i educadors i mediadors comunitaris; a més, asseguren que tot l'equip està format en la prevenció de violències masclistes i LGTBIfòbiques.



Des d'Hora Bruixa també han qüestionat la consigna publicitària de l'esdeveniment, 'Ningú sense parella per Sant Jordi'. "Reflexionem sobre aquest model d'esdeveniment, de la manera d'anunciar-se, sobretot al voltant de l'amor romàntic, que és una crítica que fem des del feminisme", ha explicat a Cugat Mèdia la membre del col·lectiu Júlia Somoza. Hora Bruixa lamenta que la trobada "no propicia en cap cas un canvi de model de relacions patriarcals i mercantilitzades de la nostra societat".




Júlia Somoza

Reflexionem sobre aquest model d'esdeveniment, de la manera d'anunciar-se, sobretot al voltant de l'amor romàntic, que és una crítica que fem des del feminisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.