Diversos col·lectius anticapitalistes alcen la veu per commemorar el Primer de Maig

La cita, celebrada a la plaça de l'U d'Octubre, ha comptat amb diverses activitats reivindicatives


  • Comparteix:

La plaça de l'U d'Octubre ha acollit les diverses activitats de revindicació / Foto: Cugat Mèdia

La plaça de l'U d'Octubre ha acollit les diverses activitats de revindicació / Foto: Cugat Mèdia

Diversos col·lectius anticapitalistes del Vallès han tornat a alçar la veu, aquest dissabte, amb l'objectiu de visibilitzar la 'doble explotació', laboral i social, que pateix la classe treballadora amb motiu del Primer de Maig. La cita, celebrada a la plaça de l'U d'Octubre i que ha tingut lloc un dia abans del Dia Internacional del Treballador, ha comptat amb diverses activitats commemoratives sota el lema 'Reivindiquem els nostres drets, lluitem per totes'.

La diada, organitzada per Endavant, la CUP, Arran, el Sindicat de Llogateres, Hora Bruixa i l'Assemblea pel Clima, ha arrancat amb un seguit de parlaments on s'ha exposat la situació actual de la lluita sindical a Sant Cugat. De la mateixa manera, diversos col·lectius han posat el focus en l'especulació immobiliària, que està "deixant sense opcions reals" als joves de la ciutat santcugatenca.

En aquest sentit, Alba Guerrero, del col·lectiu Arran Sant Cugat, ha assegurat que "Sant Cugat és una ciutat rica, però on també hi ha molta desigualtat entre ciutadans" i això fa que, molts dels joves de la ciutat, "no s'hi puguin quedar a viure". Per la seva banda, Francesc Dalmau, del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, ha destacat la importància de seguir "lluitant" per fer front al capitalisme, qualificat de "barbàrie".

Un cop finalitzades les ponències, s'ha dut a terme un "vermut musical" amb l'actuació del cantant i guitarrista Arnau Serrallonga. Els assistents també han pogut visitar una breu exposició gràfica on s'han exposat, de forma molt visual, diverses de les lluites obreres de milers de treballadors que van posar "el seu cos per encapçalar una lluita per a tothom".





Francesc Dalmau

Sant Cugat és rica a nivell social i és important que la lluita segueixi cada dia per tal de fer front al capitalisme.

Alba Guerrero

Hem d'assumir que no tothom pot viure a Sant Cugat i això ens afecta molt a nivell de salut mental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.