La revista Gausac aprofundeix en la compra del Castell de Canals, l'evolució de CiU i la figura d'Ernest Auladell Domènech

La publicació anual del Grup d'Estudis Locals (GEL) també inclou les memòries d'Antonio Cervantes Candalija


  • Comparteix:

Jordi Casas i Domènec Miquel durant la presentació de la revista / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Casas i Domènec Miquel durant la presentació de la revista / Foto: Cugat Mèdia

El Grup d'Estudis Locals (GEL) de Sant Cugat ha presentat el número 54 de la revista Gausac, la publicació anual de l'entitat per potenciar i difondre la investigació social i humanística en l'àmbit santcugatenc. L'edició inclou el treball de Jaume Cifuentes, 'Ernest Auladell Domènech, president del Club Muntanyenc Sant Cugat 1949-1957. Una visió diferent d'aquella època'; l'anàlisi de David Casas, 'La transformació d'un espai polític. El vot de CiU a Sant Cugat, 1980-2021'; l'estudi de Domènec Miquel 'La compra de la domus vel fortitudine de Canals (1306)'; i 'Memòries d'un migrant a Sant Cugat: Antonio Cervantes Candalija', recuperades per la neta de l'autor. La portada és obra de l'artista Joan López.

El president de l'entitat, Jordi Casas, ha explicat les novetats del GEL, entre els quals ha destacat la incorporació de Reis Fontanals com a nova vicedirectora i la creació d'un consell assessor amb l'objectiu de "millorar els continguts, la mateixa revista i, en definitiva, el GEL", ha assegurat Casas.

Jaume Cifuentes ha fet cinc cèntims als assistents sobre les seves descobertes respecte a Ernest Auladell Domènech, president del Club Muntanyenc Sant Cugat entre els anys 1949 i 1957, mentre que el director de la revista, Domènec Miquel, ha comentat la resta de treballs de l'edició. Sobre la compra del Castell de Canals, l'any 1306, Miquel ha explicat la curiositat, en to de broma, que va ser una compra a terminis, "a diferència del que s'ha fet amb la masia de Torre Negra".

Aquesta nova edició de Gausac s'ha presentat, aquest dijous, a la Casa de Cultura de Sant Cugat davant d'una cinquantena de persones.


Domènec Miquel

El més divertit de la compra del Castell de Canals és que el van comprar a terminis. No el van comprar al comptat com van fer amb la Torre Negra, no. El Castell de Canals el van comprar a terminis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.