El projecte de millora del torrent de Can Badal rep 28.300 euros de la Generalitat

L'aportació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural cobreix el 70% del cost dels treballs


  • Comparteix:

Torrent de Can Badal / Foto: Twitter EMD de Valldoreix

Torrent de Can Badal / Foto: Twitter EMD de Valldoreix

El projecte de millora del torrent de Can Badal, a Valldoreix, ha rebut una subvenció de 28.300 euros per part del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, que cobreixen el 70% del cost total dels treballs (40.000 euros). En una piulada, l'EMD ha explicat que l'actuació ha rebut l'aval del Consorci del Parc Natural de Collserola, que l'ha definida com 'un exemple de les propostes a desenvolupar que es recullen en el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge (PEPNAT). Així, es vol potenciar la qualitat paisatgística de l'espai i donar solució a certes problemàtiques causants d'erosions dels marges del torrent.

La inversió ha servit per millorar l'entrada de la passera de fusta que creua el curs de l'aigua en aquest punt. S'ha dut a terme, al mateix temps, la naturalització del torrent amb la repoblació vegetal per millorar la seva comunitat en exemplars i biodiversitat. A més, s'ha realitzat una protecció del marge dret del torrent i una rampa empedrada per evitar que l'erosió continuï avançant. Paral·lelament, s'ha accedit a la millora de la connexió del torrent de Can Badal amb el camí de la Salut.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.