El pregó de la Festa Major Alternativa reivindica el dret a un habitatge digne

El Sindicat de Llogateres l'ha preparat i llegit


  • Comparteix:

Un moment de la lectura del pregó / Foto: Cugat  Mèdia

Un moment de la lectura del pregó / Foto: Cugat Mèdia

La Festa Major Alternativa (FMA) ha començat aquest dijous denunciant la situació habitacional de Sant Cugat i reivindicant el dret a un habitatge digne. De fet, el Sindicat de Llogateres ha estat l'encarregat de preparar-lo i de llegir-lo, acompanyant-lo d'una performance amb caixes en què s'havien escrit problemàtiques relacionades amb l'habitatge i la ciutat.

D'entrada, el pregó s'ha queixat que Sant Cugat "es vengui com una ciutat idíl·lica, excel·lent i cívica". "Darrere aquesta façana, volem denunciar que cada dia els lloguers són més alts, cada dia hi ha més desnonaments, i que cada dia hi ha més brutalitat policial contra famílies que defensen la seva llar", ha afegit el Sindicat de Llogateres.

D'aquesta manera, s'ha fet valdre la Festa Major Alternativa com una festa organitzada "per les mateixes que lluiten tot l'any, dia rere dia": "Per aquelles que no es conformen amb el Sant Cugat que ens volen imposar i que, en canvi, el volen transformar. Per aquelles que tampoc no es conformen amb el model d'oci de Sant Cugat i proposen alternatives". Així doncs, han convidat els assistents a gaudir d'aquests dies i a celebrar tot el que s'ha construït i aconseguit des del sindicat.

Un cop acabat el pregó, una membre del Sindicat de Llogateres ha llegit un poema que ella mateixa va escriure quan va conèixer el sindicat.


Sindicat Llogateres

Per aquelles que no es conformen amb el Sant Cugat que ens volen imposar i que, en canvi, el volen transformar. Per aquelles que tampoc no es conformen amb el model d'oci de Sant Cugat i proposen alternatives. Així doncs, aprofitem aquests dies per gaudir i per celebrar tot el que hem construït i tot el que hem aconseguit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.