La diagnosi sobre les necessitats dels joves de Sant Cugat posa especial accent en l'habitatge i l'oci


  • Comparteix:

Ajuntament i entitats juvenils han de consensuar ara com tiren endavant les diferents propostes presentades

Ajuntament i entitats juvenils han de consensuar ara com tiren endavant les diferents propostes presentades

L'habitatge, l'oci i els equipaments per a joves són algunes de les qüestions que més preocupen a les entitats de joves de la nostra ciutat. Així s'ha posat de manifest en la diagnosi elaborada per aquestes entitats i l'Ajuntament en el marc del Pla Jove de Sant Cugat. A partir d'aquí, l'objectiu és tancar aquest document abans de l’estiu i poder portar-ho a la pràctica de cara a l’any vinent, un cop el Pla Jove i el pressupost quedin completament decidits.

Entitats, joves a títiol indidividual i representants municipal s'han reunit aquest cap de setmana a la seu de l'Esbart Sant Cugat en el marc d'un Fòrum Jove organitzat pel consistori. Els objectius d'aquesta iniciativa eren fer una síntesi de la diagnosi elaborada dins el marc del Pla Jove de Sant Cugat, ser un espai de participació obert a tothom i determinar també de quina manera es vehicularà aquesta relació entre els joves i l'Ajuntament a partir d'ara.

Pel que fa a la diagnosi, aquesta s'ha elaborat a partir de l’Estudi de Joves i l’Estudi d’Habitatge, però també a partir de diferents entrevistes amb l’alcalde, els regidors, les entitats juvenils i els joves no associats. Un cop fet això, el tinent d’alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, afirma que és molt important consensuar la manera de treballar aquestes propostes per tal de facilitar i millorar la qualitat de vida dels joves de la nostra ciutat.

Toni Ramon

Avui també s’ha de consensuar de quina manera treballarem les propostes. Si avui tanquem una diagnosi, també hem de decidir com treballarem a partir de demà mateix per fer totes les propostes que calguin perquè les polítiques de joventut puguin facilitar i millorar la qualitat de vida dels joves de Sant Cugat


Toni Ramon s’ha compromès, alhora, a facilitar tota la informació sobre les activitats del departament de Joventut i també a incorporar les noves propostes sempre que aquestes vinguin consensuades i decidides amb la màxima representativitat, per tal de poder tirar-les endavant amb el pressupost que hi hagi pel Pla Jove.

Per la seva banda, la coordinadora i dinamitzadora del Pla Jove, Núria Rodríguez, ha destacat la importància de la fase que ara s’enceta, i en la que s’han de decidir les línies d’actuació. L’escoltem.

Núria Rodríguez

Ara bé una fase molt important, que és la fase de les línies d’actuació. És a dir, de cada tema, què és el que podríem millorar o què és el hauríem de canviar. Aquestes propostes concretes es faran consensuades amb tècnics i polítics, i la forma d’organitzar-se ha de quedar consensuada per tothom


Segons Rodríguez, els temes que més preocupen als joves santcugatencs són l’elevat preu de l’habitatge, les alternatives d’oci, i els equipament com Torreblanca o la sala de concerts. La voluntat de l’Ajuntament és tancar el document del Pla Jove abans de l’estiu i poder portar-ho a la pràctica de cara a l’any vinent, un cop el Pla Jove i el pressupost quedin completament decidits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.