Consulta quant has de pagar d'impost del CO2 aquest 2022

L'Agència Tributària de Catalunya ha publicat el cens definitiu de vehicles que han de pagar el tribut sobre les emissions de diòxid de carboni


  • Comparteix:

Cotxes circulant per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cotxes circulant per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha publicat el cens definitiu relatiu a l'exercici 2021 dels vehicles de tracció mecànica contribuents de l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni. La Generalitat ha decidit congelar les tarifes de l'import i no incrementar-les, tal com s'havia previst anteriorment. Els contribuents podran consultar les dades del padró definitiu i l'import que han de pagar a la seu electrònica de l'ATC, introduint-hi el NIF i la matrícula (en el cas d'un sol vehicle) o amb la identificació digital (l'idCAT Mòbil o un altre certificat digital), que mostri tots els vehicles de la seva propietat.


Els vehicles que hagin de pagar i tinguin el pagament domiciliat rebran un càrrec en el compte el 7 i el 21 de novembre. Aquells que no el tinguin domiciliat, hauran de pagar-lo abans del 21 de novembre. A més, per recordar-ho, el contribuent que hagi de pagar rebrà un recordatori al seu domicili amb l'import que ha d'ingressar.

Si el pagament no s'ha domiciliat, es pot pagar directament a la seu electrònica de l'ATC (atc.gencat.cat/impostco2), al telèfon 012, al telèfon de l'ATC (935 51 51 51), a entitats financeres col·laboradores, a les oficines de Correus, i totes les oficines i delegacions de l'ATC, amb cita prèvia.

La recaptació de l'impost es destinarà a parts iguals al Fons Climàtic i al Fons del patrimoni natural i la biodiversitat. El tribut s'emmarca en l'agenda 2030 aprovada per la Generalitat, en línia amb les recomanacions de l'FMI, l'OCDE i la Comissió Europea, segons assenyala el Departament d'Economia i Hisenda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.