Els adults també tornen a l'escola

El Centre de Formació de persones Adultes ha començat el curs 22/23 amb una oferta formativa variada


  • Comparteix:

Els adults de Sant Cugat també han tornat aquest setembre a l'escola. Ho han fet al Centre de Formació de persones Adultes (CFA) de Sant Cugat, que va tornar a obrir les portes a l'alumnat per al curs 22/23 el 19 de setembre a la segona planta de la Casa de Cultura. El centre ha anat canviant la seva oferta educativa al llarg dels anys i actualment compta amb els estudis de Graduat en Educació Secundària (GES), preparació per a la Prova d'Accés a Grau Mitjà i Superior, informàtica (ACTIC), català, castellà, anglès i instrumental (un curs de coneixements bàsics).

El CFA de Sant Cugat és l'única escola d'adults de la ciutat i, com cada any, la matrícula va en augment. No hi ha places per a tothom i hi ha joves i adults de la ciutat que no poden entrar i es queden en llista d'espera. De fet, un dels principals problemes amb què es troba el centre "és la manca d'espais", ha explicat la directora, Maripi Arriaga. Actualment, compten amb quatre aules i només una "és prou gran per encabir grups de 30 persones". La resta són petites i "no hi caben més de 20 persones".

Els alumnes que cursen el Graduat en Educació Secundària, com és el cas de Carla Albadalejo, són persones que busquen una segona oportunitat en l'àmbit dels estudis, després d'anys de deixar-ho. Explica que va deixar els estudis amb 16 anys i des de llavors ha estat treballant, però sense tenir el títol de l'ESO. "Farta" de la seva feina, veia que per poder accedir a qualsevol lloc necessitava el graduat de la secundària. Per aquest motiu va "venir aquí a fer el GES".

Els que estudien llengua castellana solen ser persones que provenen de països estrangers i han decidit quedar-se per un llarg període de temps. Aquest és el cas de Sawsan Hamdan, una dona del Líban que té filles vivint aquí i va decidir fer de Sant Cugat la seva ciutat.

D'altra banda, els alumnes que cursen anglès o competències informàtiques solen ser jubilats "joves" i adults formats que volen ampliar els seus coneixements en llengua estrangera o eines digitals, dos estudis que cada any són més demanats. A Alfons Celaya, estudiant del curs d'anglès, la llengua estrangera l'ajuda a poder-se "relacionar", "viatjar", fer-se "entendre" i "poder veure pel·lícules o sèries en versió original". "Mai està de més", assenyala.

Aquest any, la comunitat educativa de l'escola oferirà docència a més de 400 alumnes de Sant Cugat i ciutats properes com Rubí o Sant Quirze. La matrícula està oberta durant l'any i es van renovant les dates a la pàgina web del CFA de Sant Cugat.




Maripi Arriaga

Tenim quatre aules i només una és prou gran com per acollir grups de 30 persones. La resta són petites.

Alumnes

No em vaig treure l'ESO i treballava. Per accedir a qualsevol feina necessitaves l'ESO. / El castellà m'ajuda a conèixer gent nova. / El coneixement mai no està de més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.