Més de 10.000 euros de diferència entre els districtes amb més i menys renda

Sant Cugat és el tercer municipi català de més de 50.000 habitants amb la renda més alta


  • Comparteix:

Vista aèria de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Vista aèria de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Sant Cugat és un dels municipis més rics, però també s'hi presenten desigualtats notables entre les diferents zones de la ciutat. Si es posa la lupa en els sis districtes, hi ha una diferència de més de 10.000 euros entre la zona més rica de la més pobra. Així, el districte amb una renda mitjana més alta és Centre Oest, amb 24.511 euros, que contrasta amb la mitjana que es registra a les Planes, on aquesta xifra és de 14.017 euros. Tot plegat són dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que situa Sant Cugat com la tercera ciutat de Catalunya i la cinquena de l'Estat espanyol amb la renda anual mitjana per habitant més alta, amb 21.304 euros.


Renda mitjana anual per persona als districtes de Sant Cugat / Font: INE

Renda mitjana anual per persona als districtes de Sant Cugat / Font: INE / Foto: Cugat Mèdia


Filant encara més prim, hi ha dues seccions censals amb una renda anual mitjana per habitant de 31.670 euros: són una zona entre l'estació de Sant Cugat i el passeig d'Olabarria i una altra a l'Eixample Sud, a tocar del golf. A l'altra cara de la moneda, malgrat que les Planes és el districte amb una renda més baixa, hi ha una secció censal on aquesta mitjana és fins i tot inferior: al barri del Monestir, a l'entorn del carrer Vallès, la renda és de 13.878 euros.

En aquest mapa de l'INE es pot consultar amb detalls la renda mitjana en cadascuna de les seccions censals de Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.