La vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé començarà el 2 de novembre i durarà nou mesos

L'Ajuntament ha presentat el projecte als veïns en una reunió on s'ha expressat la preocupació per canvi de sentit del carrer del Torrent de la Bomba


  • Comparteix:

Imatge de com serà el carrer d'Anselm Clavé quan acabin les obres de vianantització / Foto: Ajuntament

Imatge de com serà el carrer d'Anselm Clavé quan acabin les obres de vianantització / Foto: Ajuntament

La vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé començarà el 2 de novembre i s'allargarà uns nou mesos, fins a l'estiu de 2023. Les obres tindran un cost de 880.000 euros, dels quals més de la meitat els pagarà la Diputació de Barcelona. Des del dimecres que ve, el carrer del Torrent de la Bomba canviarà de sentit i, en principi, es quedarà així un cop el carrer estigui acabat. La via serà de plataforma única, on només hi podran passar els cotxes dels veïns de la zona. L'alcaldessa, Mireia Ingla, al costat dels tinents d'alcaldia Pere Soler i Francesc Duch, ha presentat aquest dijous el projecte al veïnat.

Una de les preocupacions ha sigut el canvi en la mobilitat de la zona.

El carrer del Torrent de la Bomba canviarà de sentit des del 2 de novembre

El carrer del Torrent de la Bomba canviarà de sentit des del 2 de novembre / Foto: Ajuntament

Com que l'avinguda Anselm Clavé deixarà de ser de pas per als vehicles, la proposta dels tècnics de l'Ajuntament és el carrer del Torrent de la Bomba (entre la plaça del Doctor Galtés i l'avinguda Lluís Companys), en lloc de ser de baixada com ara, passi a ser de pujada cap a Lluís Companys. Un part dels veïns no hi està d'acord i proposa altres canvis de sentit. La resposta dels regidors ha sigut que de moment, mentre durin les obres, serà així, i si en aquests nou mesos veuen problemes de mobilitat, es plantejaran alguna alternativa.

L'estiu de 2023 l'avinguda Anselm Clavé serà un carrer de plataforma única, igual que a la resta de carrers de vianants del centre. A més, amb les obres aprofitaran per refer els serveis (millora de les xarxes de clavegueram, d’aigua, de gas i de telefonia), replantar els arbres (trauran les troanes i plantaran aurons i freixes), canviar l'enllumenat públic i posar mobiliari urbà.

Les obres tindran dues fases. Durant els primers quatre mesos només es treballarà en el tram d'Anselm Clavé entre els carrers Torrent de la Bomba i Cristòfol Colom, i quedarà obert el tram entre Colom i l’avinguda Rius i Taulet. En la segona fase, l'obra afectarà ja a tot el tram sencer d'Anselm Clavé, i el carrer Colom passarà a ser de doble sentit durant uns cinc mesos.

Durant aquests nou mesos, els veïns que tenen guals per entrar als seus pàrquings a la mateixa avinguda Anselm Clavé han preguntat on hauran d'aparcar ells el cotxe, ja que no podran accedir-hi. La resposta dels regidors i l'alcaldessa ha sigut que "ho hauran de mirar".

Mapa dels carrers vianantitzats actuals (en groc) i els futurs: Anselm Clavé (vermell) i avinguda Cerdanyola (blau)

Mapa dels carrers vianantitzats actuals (en groc) i els futurs: Anselm Clavé (vermell) i avinguda Cerdanyola (blau) / Foto: Ajuntament

La vianantització d'Anselm Clavé és una fase més de la vianantització de tot el centre de Sant Cugat, que va començar els anys 80, i que l'any 2000 va rebre el gran impuls amb la reforma de la plaça d'Octavià. Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolpament Urbà, ha explicat que els següents carrers que es vianantitzaran seran un tram del carrer Dos de Maig, el carrer Girona i alguns carrerons del voltant de la plaça Barcelona.


Francesc Duch

Ja fa anys que es va niciar la vianantització a Sant Cugat i el que fem és completar-lo. A Anselm Clavé calia i ja ho fem, i més aprofitant que tenim la Unió remodelada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.