Mesures cautelars del TSJC perquè el Viaró mantingui el concert econòmic

La decisió es mantindrà fins que hi hagi sentència ferma sobre la decisió de la Generalitat de retirar el concert als centres que segreguen per sexe


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'entrada de l'escola Viaró / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de l'entrada de l'escola Viaró / Foto: Google Maps

El Viaró Global School seguirà rebent el concert econòmic, almenys fins que hi hagi sentència ferma sobre la decisió de la Generalitat de retirar les subvencions als centres escolars que segreguen per sexe. Segons ha avançat 'La Vanguardia', el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aplicat mesures cautelars en aquest sentit; això sí, perquè sigui efectiu, el Viaró haurà d'aportar una fiança econòmica.

En un comunicat enviat a les famílies, l'escola (tot segons explica 'La Vanguardia') ha qualificat la decisió del TSJC de "molt bona notícia", ja que considera que es "reconeix els drets dels pares a la lliure elecció d'escola i la legitimitat del model diferenciat".

Les escoles Viaró i Camp Joliu (L'Arboç) eren les úniques escoles concertades de Catalunya que segregaven per sexe i van decidir no obrir l'ensenyament a tots els infants; aquest setembre, el TSJC també va determinar mesures cautelars per al centre del Baix Penedès. Encara a Sant Cugat, l'escola La Farga sí que es va adaptar a la decisió de la Generalitat i aquest curs l'ensenyament secundari ha acollit tant nois com noies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.