Una imposició o una oportunitat? Arriba a Sant Cugat el Black Friday

35 comerços de Sant Cugat Comerç se sumen a la iniciativa sota el paraigua d''Els dies màgics'


  • Comparteix:

'Els Dies Màgics' arriben un any més a Sant Cugat. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Sant Cugat Comerç (StC) que enguany compta amb la participació de 35 comerços. La proposta, que se celebrarà aquest divendres i dissabte, és una adaptació del Black Friday, una campanya que va néixer als Estats Units i que molts establiments catalans han adaptat a fi d'inaugurar la campanya de descomptes de Nadal. Cugat Mèdia ha sortit al carrer per veure què en pensen els comerços locals de 'Els Dies Màgics', una proposta que va arribar a la ciutat el 2014 i que des d'aleshores s'ha celebrat cada any.

La propietària de Tea Shop, Ana Cabré, ha explicat que aquests dies d'ofertes són beneficiosos per al seu negoci i que de vegades han de contractar personal extra per la quantitat de gent que s'acosta a la botiga: "'Els Dies Màgics' és un esdeveniment al qual nosaltres ens hi hem acollit des que es va decidir fer a Sant Cugat perquè ens funciona; la gent està engrescada perquè tot són descomptes i hem d'aprofitar una mica això", ha detallat la botiguera.

Per altra banda, la propietària de La Maison Du Savon De Marseille, Clara Barderi, creu que és una campanya "imposada" i que hi participa perquè tots els comerços del voltant ho fan i no vol quedar-se "fora de lloc". "Per a mi el Black Friday és un acte impostat perquè ve de fora, però la iniciativa d''Els Dies Màgics' que ha impulsat Sant Cugat Comerç m'agrada una mica més perquè al final s'ha adaptat, tot i que no deixa de tenir la mateixa filosofia", confessa.

Des de l'establiment Montse Interiors es mostren "optimistes" i esperen amb "il·lusió" aquesta iniciativa: "Ens agradaria que aquest any es vengués com a mínim com l'any passat, tot i que és cert que ara amb la crisi la gent només compra el que realment necessita", detalla una de les botigueres, Victoria Ruiz. L'establiment, que allargarà les ofertes dues setmanes, oferirà descomptes que arribaran fins al 70% i confien que la gent s'acostarà a la botiga perquè "el producte agrada molt i la relació qualitat-preu és bona".

La propietària de la sabateria Defloresyfloreros, Maria Eugenia Martínez, també espera que "tothom s'animi" a comprar perquè aquest any el temps està jugant "una mala passada" als comerciants. "Les altes temperatures no ens estan fent cap favor i molta gent encara no ha començat a fer les compres de Nadal, és per això que confiem que la gent aprofiti els descomptes", explica la botiguera.

Una oportunitat per acostar-se al comerç local

La gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos, ha explicat a Cugat Mèdia com el petit comerç santcugatenc pot beneficiar-se d'una campanya que entusiasma alguns comerciants i que alhora desagrada a molts d'altres. "Al final hem de treure la part positiva d'aquesta proposta i aprofitar la dinamització de gent que vindrà a les botigues aquests dies per ensenyar-los la diferència que hi ha entre comprar en línia i venir als establiments locals", ha detallat.

Burgos ha reflexionat sobre les dificultats que tenen alguns comerciants per adherir-se a la iniciativa perquè en molts casos els suposa una pèrdua de diners. "Aquesta campanya en general no agrada massa i això fa que cada any hi hagi menys participació i més aquest any, que s'ha encarit l'electricitat i les matèries primeres", ha explicat Burgos. Enguany, dels 180 establiments associats a Sant Cugat Comerç, només 35 han decidit celebrar 'Els Dies Màgics'. Cal dir, però, que molts dels associats a l'entitat són comerços lligats a la restauració o altres sectors amb més dificultats per lligar-se a aquesta campanya.




Comerciants

Són dies molt engrescadors. / Aquest any esperem que es vengui al menys com l'any passat. / Espero que animi més a les compres. / És quelcom imposat i m'ha agrat la iniciativa de Sant Cugat Comerç d''Els dies màgics'.

Adela Burgos

Hem de treure benefici d'una cosa que potser no t'agrada tant. La part positiva és que és un dia que mobilitza molta gent. S'ha d'aprofitar perquè coneguin les nostres botigues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.