Els agents de civisme tornaran a les escoles al gener, després d'un desembre sense

Diverses escoles, com la Joan Maragall, s'han queixat que des de finals de novembre s'han quedat sense aquesta figura per a les entrades i sortides


  • Comparteix:

Dos agents de civisme de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Dos agents de civisme de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Els agents de civisme tornaran a vigilar les entrades i sortides de les escoles de Sant Cugat durant el mes de gener. Així ho ha explicat a Cugat Mèdia la regidora d'Educació, Pilar Gorina, després de les queixes d'algunes AFA, com la del Joan Maragall, quan van veure que a finals de novembre els agents van acabar el seu contracte i no en van arribar de nous. Tot i no ser un servei obligatori, l'Ajuntament ha posat en marxa aquest servei a través de plans d'ocupació, ja que legalment no poden fer-ho amb contractacions estructurals, segons va explicar l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia Directa' del Nucli Antic.




Davant d'aquesta queixa, Gorina ha respost la pregunta de Cugat Mèdia per escrit: "Segons les necessitats i la pròpia idiosincràsia de l'entorn de cada escola, l'Ajuntament cobreix les entrades i sortides dels infants amb Policia Local, Protecció Civil i Agents de Civisme. Aquest servei (que no és obligatori) s'ha incrementat els darrers anys per tal de garantir al màxim possible la seguretat viària en aquests entorns. De fet, ara pràcticament totes les escoles tenen aquest servei de forma diària. Ara bé, els agents de civisme són plans d'ocupació que tenen un període determinat i just ara aquesta promoció ha finalitzat. Ja està en marxa el procés de contractació de la nova promoció que previsiblement entrarà en servei al gener. Durant aquest impàs els agents de civisme no hi seran i, per tant, durant uns dies el servei es veurà afectat. Tot i això, l'Ajuntament està treballant en altres mesures perquè aquest servei es vegi afectat al mínim possible".

En aquesta línia, uns dies abans, i en resposta a la pregunta del president de l'AFA Joan Maragall, Pau Balsells, sobre els agents de civisme, l'alcaldessa va explicar que "la manera de contractar-los ha de ser a través de plans d'ocupació, no tenim una altra manera legal de fer-ho, però els anem empalmant els uns amb els altres". Aquest cop passarà una mica més d'un mes entre un pla d'ocupació i l'altre.

Què és un pla d'ocupació?

Els plans locals d'ocupació estan adreçats a oferir oportunitats laborals a persones en situació d'atur i que pertanyin a col·lectius vulnerables i/o risc d'exclusió social mitjançant la creació directa de llocs de treball. Aquests programes combinen formació orientada a la millora competencial i capacitació professional amb la realització d'una tasca laboral d’interès social pel municipi, amb contracte laboral, habitualment d’entre sis i dotze mesos.


Mireia Ingla

La manera de contractar-los ha de ser a través de plans d'ocupació, no tenim una altra manera legal de fer-ho, però els anem empalmant els uns amb els altres



  • Comparteix:

COMENTARIS

Bona nit. Fa ja 41 dies lectius, des del 24 de novembre de 2022 fins al dia 09 de febrer de 2023 que, a les cruïlles conflictives per important volum de trànsit al voltant del Joan Maragall, a les hores d'entrada i sortida dels infants, tant al matí com a la tarda, no hi ha: ni agents cívics, ni policia municipal, ni protecció civil, ni regidors, ni ningú...Hem escrit en reiterades ocasions a l'ajuntament des de l'AFA demanant aquests serveis, i tot i que entenem que el procés dels agents cívics és el que és, no hi ha hagut manera que l'ajuntament hagi cobert aquesta mancança amb el personal propi de la policia municipal o bé de protecció civil. Malauradament, només els veurem aparèixer a tots plegats si hi ha un accident dels nostres, o bé si han d'inaugurar alguna cosa, la que sigui. Ja serà massa tard. Em faig una pregunta: cada cop que acabi el contracte marc anual dels agents cívics, aquest servei desapareixerà 3 mesos del mapa com ha passat enguany? Senyors, ja es veu que alguna cosa grinyola força. Un pare de l'escola Joan Maragall.

Ramon Costa i Farràs. Enviat el 9/feb/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.