Els santcugatencs, els més preocupats per l'habitatge de la demarcació de Barcelona

El 20,2% dels santcugatencs considera l'accés a l'habitatge el problema més greu del municipi


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'Oficina Local d'Habitatge / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge d'arxiu de l'Oficina Local d'Habitatge / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Sant Cugat és el municipi de la demarcació de Barcelona on l'accés a l'habitatge més preocupa. Així és desprèn d'una enquesta realitzada per la Diputació de Barcelona, on el 20,2% dels veïns preguntats situa l'habitatge com el problema més greu del municipi. Només a Sant Just Desvern, l'habitatge es posiciona també com a primera preocupació, però en aquest cas per al 12,2%. A la resta de municipis de més de 10.000 habitants la seguretat i la neteja són les preocupacions principals per als enquestats.

A Sant Cugat, a més de l'habiatge, també preocupen el trànsit, la neteja, la gestió política i el manteniment de la ciutat. En concret, per al 12,7% la circulació és el problema més greu del municipi, seguit del 7,8% que hi situa la neteja, el 7% la gestió política i el 6,8% el manteniment dels carrers. En canvi, altres problemàtiques com la seguretat només són destacades pel 5,2% dels enquestats, mentre que a la mitjana de la demarcació és el principal aspecte a millorar per al 17,7%.

Principals problemes a Sant Cugat i la Demarcació de Barcelona

Principals problemes a Sant Cugat i la Demarcació de Barcelona / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

És per això que els tres serveis menys valorats per als santcugatencs segons aquest baròmetre realitzat per la Diputació de Barcelona són l'accés a l'habitatge (3,2), l'aparcament (4,5) i el trànsit (5). En els tres casos, reben puntuacions per sota de la mitjana. L'altra cara de la moneda són l'enllumenat (7,1), la seguretat ciutadana (6,8) i la recollida d'escombraries (6,7). Tots ells se situen, en canvi, per sobre de la valoració mitjana de la demarcació.

Valoració dels serveis

Valoració dels serveis / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

En termes globals, la gestió de l'Ajuntament rep un 6,2%, lleugerament per sobre de la mitjana de la demarcació que és del 6.

Estat de la ciutat

El 91% dels santcugatencs enquestats assegura sentir-se molt o bastant satisfets de viure al municipi. És una xifra considerablement superior a la mitjana de la demarcació, on gairebé el 78% atorguen aquesta valoració a les seves poblacions.

Tot i així, el 39,5% considera que Sant Cugat ha empitjorat el darrer any, mentre que un 27,8% creu que ha millorat.

Valoració del darrer any

Valoració del darrer any / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

De cara al futur, el 51,5% pronostica que el municipi millorarà, el 5,7% que seguirà igual i el 28,9% que empitjorarà. De fet, els enquestats situen l'habitatge social (14%), la millora de la mobilitat (13%), el manteniment de la ciutat (8,5%), el reforç de la seguretat (7,5%), la millora de la gestió municipal (5,5%) i la intensificació de la neteja (4,7%) com el primer que farien si estiguessin al capdavant del consistori.

Metodologia de l'enquesta

Les dades referents a Sant Cugat que recull el Dibaròmetre de la Diputació de Barcelona s'han obtingut de l'enquesta realitzada als 80 municipis de la demarcació de més de 10.000 habitants. En total s'han realitzat 30.000 enquestes, 400 per municipi, entre el gener i l'octubre d'aquest any, seguint quotes de sexe i edat. El marge d'error associat a cada municipi és de 5 punts percentuals.

POTS CONSULTAR AQUÍ TOTES LES DADES DEL DIBARÒMETRE



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.