La meitat dels santcugatencs majors de 60 anys ja tenen la doble vacunació: grip i quarta dosi de la Covid

La possibilitat de vacunar-se de les dues alhora i la major sensibilització ha augmentat la taxa


Temes relacionats

Com demanar cita per la 4a dosi de la vacuna de la Covid per als menors de 60 anys? (20/des/22)


  • Comparteix:

Un home rebent la quarta dosi de la vacunada de la Covid / Foto: ACN

Un home rebent la quarta dosi de la vacunada de la Covid / Foto: ACN

A Sant Cugat s'han administrat, des de l'inici de la campanya, 12.045 vacunes de la grip i 10.695 de la quarta dosi de la Covid. En el cas de la grip, representa una cobertura del 51% de les persones majors de 60 anys, i d'un 77% dels majors de 80 anys. Pel que fa a la Covid, els més protegits amb el segon reforç són els majors de 80 anys que tenen una cobertura del 84%, i el percentatge en els majors de 60 anys baixa fins al 54%. Aquestes dades locals són lleugerament superiors a la mitjana del Vallès Occidental. La directora del CAP Sant Cugat, la doctora Raquel Hernández està satisfeta amb la taxa de vacunació, i anima als majors de 60 anys que no ho hagin fet a posar-se la de la grip.

"Per a nosaltres és molt important la cobertura del 77% per a majors de 80 anys, i ens agradaria haver arribat a més de més de 60 anys", explica la doctora Hernández, que recorda que els tres CAP de la ciutat posen les dues vacunes i es pot demanar hora de qualsevol manera: presencial, per telèfon, i a través de la web vacunacovid.cat.

DEMANA HORA PER VACUNAR-TE AQUÍ

La doctora Hernández admet que la vacunació de la Covid ha sensibilitzat més a la població de les malalties respiratòries víriques, i que això ha fet pujar la taxa de vacunació de grip. De fet, el fet de la possibilitat de la doble vacunació alhora, de grip de Covid, també l'ha fet créixer.


Doctora Raquel Hernà

Per nosaltres és molt important la cobertura del 77% per a majors de 80 anys, i ens agradria haver arribat a més de més de 60 anys, però les agendes segueixen obertes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.