Aquests són els guanyadors del Concurs d'Emprenedoria i Economia Social i Solidària

El certamen té una periodicitat bianual i pretén fomentar les idees emprenedores amb impacte social


  • Comparteix:

Imatge durant l'entrega de premis / Foto: Ajuntament

Imatge durant l'entrega de premis / Foto: Ajuntament

Arqbag + La Ciranda, Bikelogic, Adaptical i La Sembra són els guanyadors de la 6a edició del Concurs d'Emprenedoria i Economia Social i Solidària, que lliura 5.000 euros a cadascun. El certamen, promogut per l'Ajuntament, se celebra dos cops l'any i pretén potenciar les idees emprenedores amb incidència social.

Els projectes guanyadors

La iniciativa d'Arqbag i La Ciranda planteja la millora d'un dels espais "oblidats" dels centres educatius, els lavabos, des d'una perspectiva ecofeminista i interseccional, fent servir la participació, la coeducació i la sostenibilitat com a eixos vertebradors.

Bikelogic ofereix un servei de missatgeria, logística, venda i lloguer de bicicletes de càrrega, remolcs, consultoria i acompanyament a entitats públiques o privades en l'àmbit de la mobilitat alternativa.

Adaptical vol aplicar la intel·ligència artificial a l'educació per poder personalitzar-la a les necessitats de cada proposta.

Finalment, La Sembra és una agència de comunicació amb mirada social que ofereixen assessoria, acompanyament i formació en comunicació amb la intenció d'aportar una metodologia i valor social a les organitzacions.

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Empresa, Ocupació i Comerç, Elena Vila, ha presidit aquest dimarts l'acte de lliurament de guardons. "Amb la voluntat de continuar avançant en aquest camí, la nostra aposta per l'economia social i solidària ha de passar per l'escolta de les necessitats de l'ecosistema i la cocreació dels projectes. Ajuntament i economia social anem plegats", ha argumentat.

12 propostes, vuit finalistes i quatre guanyadors

Aquesta edició ha rebut 12 candidatures, amb projectes tan diversos com l'educació, la comunicació, la logística i moda. Aquest octubre, la comissió de Seguiment i Selecció va escollir vuit projectes finalistes, que han estat els que han optat als premis i també han rebut un servei d'assessorament i enfortiment personalitzat de 20 hores en tres àmbits: finances, estratègia comercial i impacte social o socioambiental, amb la finalitat de completar o consolidar les seves idees.

El consistori manté el compromís amb l'Economia Social i Solidària amb l'execució del Pla Director d'Economia Social i Solidària per als anys 2022-2024 i una reformulació del concurs de cara a noves edicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.