Oxfam Intermón consolida el seu arrelament a la ciutat

L'entitat ha presentat la memòria del període d'abril de 2021 a març de 2022, una època marcada encara per les limitacions pandèmiques


  • Comparteix:

Una de les parades de Comerç Just organitzades per Oxfam Intermón a Sant Cugat / Foto: Cedida

Una de les parades de Comerç Just organitzades per Oxfam Intermón a Sant Cugat / Foto: Cedida

'Oxfam Intermón està molt ben arrelada a la ciutat, és una de les entitats que més coneix la gent'. Aquesta és la valoració del responsable de comunicació del comitè d'Oxfam Intermón a Sant Cugat, Ton Marimon, arran de la presentació de la memòria de l'entitat de l'abril de 2021 al març de 2022. Un període que, si bé ha estat marcat per algunes limitacions per la pandèmia, també ha permès experimentar un progressiu retorn a la normalitat. De cara al 2023, Marimon destaca com a reptes de l'entitat 'consolidar el mes de Comerç Just al maig', així com 'seguir col·laborant amb altres causes i dies assenyalats, com el 8-M i el Dia Mundial del Refugiat'.

En l'àmbit organitzatiu, Marimon ha remarcat les noves incorporacions al comitè local, "persones amb moltes ganes que estan aportant molt a l'equip". "Podem dir que tenim un comitè molt ben consolidat", ha afegit.

Activitats de comerç just

Durant el període esmentat, l'entitat ha muntat una quinzena de vegades una parada de Comerç Just, tres d'elles dins del Mercat de Pagès i dues a la Festa de Tardor, amb una recaptació total de 4.930 euros, que Marimon ha valorat molt positivament. Oxfam Intermón també va organitzar, juntament amb l'Ajuntament i altres entitats, les activitats de commemoració del Dia Mundial del Comerç, el maig de 2021. A més, el comitè està treballant per aconseguir el segell 'Ciutat pel Comerç Just'.

Activitats d'acció humanitària

L'entitat ha recollit fons per a la campanya 'No podem esperar' i 'El virus de la fam', mitjançant la venda de llibres de segona mà i de bosses, amb una recaptació de 305 euros.

Activitats d'acció ciutadana i sensibilització

Amb l'objectiu d'eliminar la desigualtat, l'entitat ha presentat, juntament amb altres associacions, una moció a l'Ajuntament per garantir la vacunació contra la Covid-19 a tots els països del món. També ha presentat l'exposició 'Homes i dones som iguals, però... No hi ha peròs', a diferents punts de la ciutat.

En relació amb la crisi climàtica, l'entitat ha participat de forma virtual en la 'World Climate March' i ha dut a terme una acció de sensibilització sobre la importància de l'aigua.

Finalment, pel que fa a les persones migrants, s'ha fet una recollida de signatures per a una regularització extraordinària de persones estrangeres, amb l'obtenció de 130 signatures.

23 anys al municipi

El Comitè d'Oxfam Intermón a Sant Cugat va néixer l'any 2000 per traslladar al municipi els principals àmbits de treball de l'organització: crisis humanitàries, emergència climàtica, transformació social i econòmica i drets fonamentals. A partir d'aquests àmbits, Oxfam Intermón pretén assegurar aliments i treball digne a la ciutadania, proporcionar aigua, sanejament, aliments i refugi en crisis humanitàries, defensar els drets de les dones i reduir la desigualtat. A finals de març de 2022, el comitè local comptava amb 28 voluntaris, 1.056 socis, 235 donants, 95 col·laboradors actius i 1.253 col·laboradors totals.


Ton Marimon

A nivell de comitè hi ha hagut molt bones incorporacions, són persones que estan aportant molt a l'equip, i els que portem més temps ens permet repartir-nos més les tasques i aquesta gent ha entrat amb moltes ganes i per tant podem dir que tenim un comitè molt ben consolidat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.