Ja hi ha dates per a la preinscripció escolar per al curs 2023-2024

Aquest serà el segon curs amb cinc zones escolars a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'institut-escola Catalunya / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de l'institut-escola Catalunya / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Les preinscripcions escolars per al curs 2023-2024 ja tenen data. La Generalitat de Catalunya ha publicat els terminis en els quals les famílies han de fer la presentació de sol·licituds abans de la matrícula. En el cas d'educació infantil i primària, el període de presentació de sol·licituds és del 6 al 20 de març. Per a l'educació secundària obligatòria (ESO), en canvi, el termini és del 8 al 20 de març. En els tres casos, la matrícula es podrà fer del 20 al 28 de juny.

Pel que fa a l'educació no obligatòria, l'alumnat de batxillerat podrà presentar les sol·licituds del 20 al 26 d'abril, i es podrà matricular del 22 de juny al 3 de juliol. Per als cicles de formació professional de grau mitjà, la presentació de sol·licituds per a l'alumnat amb continuïtat d'escolarització serà del 12 al 18 d'abril, mentre que per la resta d'alumnes serà del 9 al 15 de maig. En els dos casos, la matrícula es podrà fer del 3 al 7 de juliol.

Per als cicles d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà, les sol·licituds es podran presentar del 12 al 18 d'abril i del 9 al 15 de maig. La matrícula s'haurà de fer del 30 de juny al 7 de juliol. Finalment, els cicles de formació professional i d'arts plàstiques i disseny de grau superior, tindran la possibilitat de presentar sol·licituds del 26 de maig a l'1 de juny i matricular-se del 19 del 24 de juliol.

Segon curs amb la nova zonificació

El curs 2023-2024 serà el segon en què Sant Cugat compta amb cinc zones escolars, ja que fins aquest curs només en tenia dues.

De forma orientativa, les zones escolars es divideixen així:
  • Zona 1: Monestir-Sant Francesc i Coll Favà.
  • Zona 2: Nucli, part de Parc Central, Eixample Sud i Torre Blanca.
  • Zona 3: Volpelleres i Sant Domènech.
  • Zona 4: Mira-sol, can Mates, Arxiu i part de Parc Central.
  • Zona 5: Valldoreix, la Floresta i les Planes.


  • Pel que fa a la secundària, a partir del pròxim curs hi haurà zonificació única, tot i que cada escola pública tindrà adscrits dos instituts. Així, les escoles La Floresta, Ferran i Clua, Ciutat d'Alba, Turó de can Mates i Joan Maragall tindran plaça garantida als instituts Arnau Cadell i Angeleta Ferrer, mentre que les escoles Pins del Vallès, Gerbert d'Orlhac, L'Olivera, Collserola i Pi d'en Xandri estan adscrites al Pla Farreras i al Leonardo da Vinci.

    Mapa de la nova zonificació
    Mapa de la nova zonificació escolar / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

    Al web de l'Ajuntament es pot consultar un cercador mitjançant el qual es poden consultar les escoles, instituts i centres educatius que corresponen a una determinada adreça.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.