Augment en l'ús de les estacions de Sant Cugat de FGC

Durant el 2022, s'han validat 9 milions de viatges des de Sant Cugat, un 26% més que l'any anterior


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'estació de FGC de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'estació de FGC de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El nombre de viatges validats a les set estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat i la de les Planes -que s'ubica a Barcelona però dona servei al municipi- ha crescut durant el 2022. En concret, s'han registrat un 26% més de validacions que l'any anterior fins a superar els 9 milions de viatges. L'estació de Sant Cugat és la que més volum de mobilitat registra, mentre que la que més creix respecte al 2021 és la de Sant Joan. De tota la línia del Vallès, on durant l'últim any s'han realitzat 57 milions de viatges, les parades de Sabadell són les que mostren un increment més significatiu amb el 31,7%.



Només la parada de Sant Cugat suma més de 3 milions de viatges, un 21,4% més que l'any anterior. És l'estació que més mobilitat aporta entre les estacions santcugatenques, seguida de Valldoreix, Volpelleres i Hospital General. Així, dels més de 9 milions de viatges que s'han fet des del municipi i les Planes, el 41% correspon a la parada de Sant Cugat, el 13% a la de Valldoreix, el 12% a Volpelleres i el 9% a Hospital General.


Les estacions de Sant Cugat no només creixen en el seu conjunt, sinó que també ho fan de manera individual totes les parades. En proporció, la que experimenta un major creixement és la de Sant Joan, un 42,8% més que l'any anterior, fet que suposa 234.171 viatges més. La segueixen la Floresta (37%), Hospital General (35%) i Volpelleres (32%). En nombres absoluts, la que guanya més viatgers és Sant Cugat amb més de 654.000 validacions més que al 2021.



En el seu conjunt, la línia Barcelona Vallès dels FGC ha acumulat durant el 2022 57 milions de viatges, un 27,9% més. Així, el servei recupera prop del 90% del passatge respecte al 2019, abans de la pandèmia. Els municipis que han registrat un increment més significatiu a les seves estacions són Sabadell (31,7%), Terrassa (28,1%) i Sant Cugat (26,5% sense comptar les Planes).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.