El lloguer a Sant Cugat: 1.240 euros al mes de mitjana, el doble que a Rubí

Sant Cugat és el municipi de més de 50.000 habitants més car de Catalunya


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El preu del lloguer a Sant Cugat continua creixent i registra un nou rècord. El preu mitjà mensual al municipi se situa als 1.240,95 euros el 2022, segons dades extretes per l'Incasòl a través de les fiances dels lloguers. Així, Sant Cugat és el municipi de més de 50.000 habitants més car de Catalunya, molt per sobre dels municipis de l'entorn com Rubí i Cerdanyola del Vallès, i fins i tot per sobre de Barcelona. Durant l'any passat, es van formalitzar 1.995 contractes, fet que suposa un lleuger descens respecte al 2021.




La demanda de lloguer -així com la tipologia d'habitatges- es fa notar en el preu, que experimenta un creixement continuat, especialment des del 2014 amb lleugers decreixements el 2019 i el 2021. Sant Cugat va tancar el 2022 amb un preu mitjà mensual de 1.240,95 euros. És la xifra més alta des del 2005 i suposa un 47% més que llavors.



De fet, Sant Cugat és un dels municipis catalans més cars, només superat per Sant Vicenç de Montalt (1.489 euros mensuals), Cabrils (1.444) i Cabrera de Mar (1.290). Així, és el mercat de lloguer de més de 50.000 habitants amb el preu més alt. La diferència amb altres municipis de l'entorn és considerable. En el cas de Rubí, amb un preu mitjà de lloguer de 688 euros mensuals, és gairebé del doble. Respecte a Cerdanyola del Vallès (790 euros mensuals), és un 57% més car. 214 euros al mes separen el cost entre Sant Cugat i Barcelona, un 20% més.

Tot i això, el preu a Cerdanyola i a Barcelona ha crescut de manera més considerable que el de Sant Cugat. Des del 2005, el preu del lloguer a Cerdanyola s'ha incrementat un 53%, mentre que a Barcelona un 61%. En el cas de Sant Cugat, la variació en aquestes gairebé dues dècades ha estat del 47%, mentre que a Rubí, on hi ha menys impacte, és del 36%.



L'any passat es van registrar un 12% menys de contractes de lloguer a Sant Cugat respecte al 2021, any en què es va assolir el rècord de transaccions. Tot i això, l'opció del lloguer ha anat augmentant al municipi al ritme del creixement de la ciutat. Des del 2005, els contractes de lloguer han augmentat més d'un 300%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.