Què opina la ciutadania del protocol per denunciar l'assetjament a ciclistes i patinadors?

L'Ajuntament ha habilitat un formulari en línia que rep directament la Policia Local


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa una nova eina per informar de situacions d'assetjament per part dels cotxes cap a usuaris de bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal. Es tracta d'un formulari, que està disponible a la pàgina web de l'Ajuntament, on els afectats poden informar del que ha succeït i donar les dades pertinents que s'enviaran a la Policia Local per iniciar la investigació, tot i que no comporta directament sancions. Cugat Mèdia ha sortit al carrer a preguntar als ciutadans, i tant els usuaris consultats d'aquests vehicles com els vianants diuen que és una bona eina per assenyalar mals comportaments a la carretera i millorar la convivència, tot i que alguns també demanen més educació viària. La Policia Local informarà trimestralment al servei de Mobilitat municipal sobre les denúncies presentades i les actuacions realitzades.


FORMULARI PER DENUNCIAR L'ASSETJAMENT A BICICLETES I VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL

Alguns dels ciclistes consultats per Cugat Mèdia creuen que Sant Cugat és una ciutat segura i amb bona convivència entre totes les parts, on la majoria de carrers estan ben habilitats perquè convisquin patinets, conductors i vianants. N'hi ha que expliquen, però, que sí que han patit algun tipus d'assetjament per part dels cotxes, com el Roger Isabel, que va amb patinet elèctric. Isabel explica que en molts carrers segueix la normativa, però els cotxes passen massa a prop d'ell, cosa que és molt perillós. L'única solució és anar per la vorera, on és perillós pels vianants, i a ell li poden posar una multa.

Alguns vianants també creuen que hi hauria d'haver una eina per evitar situacions semblants per part dels ciclistes i patinets a vianants, però sobretot, educar per millorar la convivència als carrers i les carreteres. Els vianants pensen que s'haurien de fer cursos d'educació viària, també a les escoles i instituts, per saber com anar amb vehicles de mobilitat personal i que això ajudaria a millorar la convivència entre totes les parts als carrers i carreteres.

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, va explicar el dia de la presentació que la nova eina permetrà tant la sensibilització com el recull de dades estadístiques per poder millorar en la creació d'un entorn segur per a l'ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal com els patinets.


Laura Asensio

Que tinguin consciència de com van, pot ser seria més fer un ensenyament, fins i tot a les escoles. Conscienciar. Vols anar en patinet? Perfecte, però correctament, i així anem millorant tots. És en benefici de tots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.