El millor bombó d'Espanya s'ha escollit a Sant Cugat

L'obrador La Paca d'Osca, de Raúl Bernal, guanya la primera edició del Premi DPAS al Millor Bombó Artesà de l'Estat 2023


  • Comparteix:

L'obrador La Paca d'Osca, dirigit per Raúl Bernal, és el guanyador de la primera edició del Premi DPAS al Millor Bombó Artesà d'Espanya 2023. L'acte, impulsat per la revista DPAS i el portal Books for Chefs, s'ha celebrat aquest divendres al Sant Cugat Hotel i ha comptat amb més de 100 participants d'arreu de l'Estat espanyol, 32 bombons finalistes i sis tastadors de renom en l'àmbit de la pastisseria. El certamen, a part de celebrar-se a la ciutat, ha tingut una participant santcugatenca, Libertad Santiago, de la bomboneria Efímera Chocolates. A més, Yann Duytsche, de la pastisseria Dolç de Sant Cugat, ha format part del jurat.

La resta de tastadors han estat el mestre pastisser Ramon Morató, director creatiu de la signatura Cacao Barry; Saray Ruiz, professora de l'Escola de Pastisseria de Barcelona; Marike Van Beurden, subcampiona del World Chocolate Masters; Miguel Moreno, president de la Confederació Espanyola d'Empresaris Artesans de Pastisseria; i David Gil, guanyador del Campionat al Millor Mestre Artesà Xocolater Trofeu Lluís Santapau l'any 2015.

El segon premi se l'ha endut Le Llamber Manín Sucre, ubicat a Astúries, i el tercer lloc l'ha aconseguit Exalta Chocolate, de Reus.

Els sis professionals de prestigi han realitzat un tast anònim de més de 100 bombons arribats de tot l'Estat espanyol. De tots aquests, s'ha fet una selecció de 32, que han estat els que han optat al guardó. La resta de xocolates participants, però no finalistes, les ha pogut tastar el públic durant les dues hores de portes obertes, abans d'oficialitzar el vencedor del concurs.






Yann Duytsche

Molt nivell, de fet, per ser la primera edició és impressionant la força de les persones que han presentat els seus bombons.

Libertad Santiago

Crec que és una molt bona oportunitat per donar-li visibilitat a un sector que dins la pastisseria no té tanta presència encara a Espanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.