Sant Cugat celebra la Diada per la No-Violència en memòria de Mahsa Amini

La víctima de la violència masclista i estatal a l'Iran ha estat homenatjada en la 20a edició d'aquest acte organitzat per la UniPau


  • Comparteix:

Imatge de l'actuació de l'Escola Fusió Música i Dansa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'actuació de l'Escola Fusió Música i Dansa / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha celebrat la 20a edició de la Diada per la No-Violència, organitzada per la Universitat Internacional per la Pau, en memòria de Mahsa Amini, una jove kurda que va ser arrestada i torturada fins a la mort per la Patrulla d'Orientació de la policia iraniana, després que el hijab que duia no li tapés íntegrament els cabells. L'acte, que ha tingut lloc aquest diumenge a la rambla del Celler, ha comptat amb una actuació de l'Escola Fusió Música i Dansa i una exposició d'activitats plàstiques sobre el discurs d'odi dels alumnes de les escoles La Floresta, Gerbert d'Orhlac i Tau.

La presidenta de la UniPau, Neus Sotomayor, ha explicat el context de la commemoració i ha realçat la figura de Mahatma Gandhi, recordat per la resolució de conflictes mitjançant la no-violència i la resistència pacifica i a qui se li va dedicar per primer cop aquest esdeveniment l'any 2003.

A continuació, la cap de Musicals de Cugat Mèdia, Jèssica Sotodosos, ha llegit un monòleg del professor José María Perceval amb la participació d'un grup de dansa de l'Escola Fusió Música i Dansa. La mestra de la institució artística Laura López ha explicat que aquesta expressió corporal ha anat dirigida a "les dones que ara estan en una situació dura".

La regidora de Ciutadania de l'Ajuntament, Gemma Aristoy, ha volgut recordar a "totes aquelles dones que han mort defensant els seus drets" i ha reivindicat que "no han de morir més dones en mans d'aquest sistema patriarcal" i que no es pot "normalitzar cap assassinat, ni aquí, ni a l'Iran, ni enlloc".

Projecte sobre els missatges d'odi

A part d'homenatjar a Mahsa Amini i rebutjar qualsevol mena de violència vers les dones, també s'ha exposat un projecte educatiu sobre els missatges d'odi realitzat pels alumnes de primària de La Floresta, Gerbert d'Orhlac i Tau.

L'artista local Eva Navarro, de l'Escola d'Art i Disseny i col·laboradora en la realització d'aquest taller formatiu impulsat per la UniPau, ha explicat que enguany el tema era "la comunicació agressiva" que fem diàriament i que l'objectiu era "treballar els missatges i reflexionar sobre com ens comuniquem".




Neus Sotomayor

Aquesta noia ha perdut la vida senzillament per ser dona i viure en un règim patriarcal, teocràtic i dictatorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.