Veïns dels blocs de Josep Irla, de nou sense aigua calenta ni calefacció

Pocs dies després de reparar les calderes, una d'elles ha tornat a fallar i ha deixat una vuitantena de veïns sense servei


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la promoció / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de la promoció / Foto: Google Maps

Dos dels blocs de pisos de Can Mates que fa unes setmanes s'havien quedat sense aigua calenta ni calefacció tornen a estar en la mateixa situació. Tal com ha avançat el 'Tot Sant Cugat' i ha confirmat Cugat Mèdia, divendres passat es va reparar una de les dues calderes de les comunitats afectades, però aquest dilluns al vespre ha tornat a fallar, deixant sense servei dos blocs del carrer de Josep Irla. Tot plegat afecta una vuitantena de veïns d'aquesta promoció.

Els problemes amb la calefacció i l'aigua calenta van començar el 22 de gener, amb afectació en els 86 habitatges d'aquesta promoció, on viuen centenars de persones.

Cugat Mèdia ha parlat amb una de les veïnes afectades, Mireia Cairó, que atribueix els problemes amb què es troba l'edifici a la "deixadesa" per part de la propietat. També es queixa que, malgrat trucar a l'empresa propietària, aquesta no ofereix solucions. "Que ens tractin com a persones, que la paciència s'esgota", ha reclamat. Cairó ha fet referència a més desperfectes que pateix l'immoble, com goteres a l'aparcament i la falta de renovació en la il·luminació d'aquest espai.

La veïna apunta directament a la propietat quant a les les incidències que afecten l'edifici, però també reclama responsabilitat a l'Ajuntament. "Si veu que hi ha 200 veïns sense aigua calenta, com a alcaldessa has de fer alguna cosa", ha dit sobre Mireia Ingla, a qui insta a passar-se per la comunitat per conèixer de primera mà els problemes amb què es troben aquests grups d'habitatges.

De fet, segons concreten fonts municipals, l'alcaldessa ja s'ha posat en contacte amb Testa, qui assegura que s'estan fent les reparacions i estarà solucionat aquest dimecres. A més, dilluns de la setmana que ve l'alcaldessa es reunirà amb Testa per fer seguiment de la situació.

Junts reclama solucions

Junts per Sant Cugat reclama que la propietat faci "tot el possible" per resoldre les incidències. També insta l'Ajuntament a "emprendre les accions formals o informals necessàries" per revertir la situació. En un comunicat, l'agrupació qualifica d'"incomprensible" que els problemes encara no estiguin resolts.

La primera promoció público-privada de Sant Cugat

Aquests habitatges són fruit de l'acord signat el 2010 entre Promusa i la promotora del Banc de Santander, Altamira Real Estate. El 2012 van acabar les obres i es van adjudicar a través d'un sorteig públic a través de l'empresa municipal d'habitatge. Aquesta va ser la primera vegada que un promotor privat construïa Habitatges de Protecció Oficial a la ciutat, i el primer cop que un promotor privat cedia l'adjudicació dels seus pisos a l'administració municipal. Posteriorment, Altamira Real Estate es va vendre aquesta promoció i ha anat canviant de mans diverses vegades fins ara és propietat del fons d'inversió Testa Residencial.


Mireia Cairó

Si l'Ajuntament veu que hi ha 200 veïns sense calefacció ni aigua calenta en aquesta època de l'any, si els hem demanat ajuda, crec que l'alcaldessa ha de fer alguna cosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.