El Bar Mono tindrà un espai amb objectes de l'antic Mesón

L'emblemàtic bar de la plaça d'Octavià va tancar les portes el 2022 i va cedir alguns objectes al Museu de Sant Cugat, que ara tornaran


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Meson / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del Meson / Foto: Cugat Mèdia

El Bar Mesón tindrà un petit espai commemoratiu dins el mateix local de la plaça d'Octavià on va estar obert durant 57 anys, amb alguns objectes que guarda des de fa un any el Museu de Sant Cugat. El Bar Mono, que ocupa el mateix espai, ja té habilitat un espai on recorda el mític bar santcugatenc amb fotografies antigues. Pròximament, per tant, es completarà amb diferent material que prestarà el Museu, com objectes identificatius del mític bar, pintures i més fotografies, a més d'una placa commemorativa.

La directora del Museu de Sant Cugat, Alba Rodríguez, no ha volgut aventurar cap data perquè es cedeixi el material, però ha explicat que està en contacte amb els propietaris del Bar Mono i vol reunir-s'hi per acabar de concretar com serà aquest espai. Rodríguez comenta que la idea és cedir plafons de ceràmica i peces d'art que recorden la vida artística i social del Mesón. La intenció també és recordar els inicis, les persones que van passar pel bar i recordar persones importants com Carmen Rojo i el seu marit Joan Servera.

Per la seva banda, els propietaris de l'actual local, el Bar Mono, estan oberts a ampliar aquesta àrea de record. El responsable de relacions públiques, i director comercial del Bar Mono, Manel Cespedosa, ha explicat que "el Mesón és un local emblemàtic de Sant Cugat i és un local al qual tenim molt respecte; ja tenim unes fotos, però si es pot afegir alguna cosa, nosaltres encantats perquè som conscients que aquest local segueix sent El Mesón".




Manel Cespedosa

El Mesón és un local emblemàtic de Sant Cugat i és un local al qual tenim molt respecte. Com a Bar Mono ens agradaria i ens faria goig tenir un racó dedicat al Mesón. Ja tenim unes fotos i bé si es pot afegir alguna cosa nosaltres encantats perquè nosaltres som conscients de que el local segueix sent el Mesón.

Alba Rodríguez

Una mica d'explicació de l'origen de El Mesón, que va significar, el paper de la Carmen Rojo, els anys d'història del bar i tota la gent que hi va participar. Posar que quedi allà a la vista alguns objectes que formen part d'aquesta història, des de plafons ceràmics, potser alguns dels elements artístics que estaven vinculats i que formen part de tota aquesta vida artística i cultural que va haver.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.