8M: tenir dolor menstrual no és normal i pot ser símptoma d'endometriosi

Cugat Mèdia ofereix un cicle per donar visibilitat a temes sobre salut femenina amb cinc reportatges durant tota la setmana


  • Comparteix:

Una de cada deu dones en edat reproductiva pateix endometriosi, una malaltia crònica benigna en la qual l'endometri, que és el teixit que recobreix l'úter, creix i s'implanta fora de la cavitat original. El símptoma més comú d'aquesta malaltia és el dolor menstrual, cosa que en dificulta la seva diagnosi. 'Fins ara, la majoria d'endometriosis trigaven set o vuit anys a ser diagnosticades', lamenta la ginecòloga Marga Gómez. Un fet que, segons explica, té a veure amb 'la cultura de normalitzar el dolor de la regla' i també amb 'la minimització de les malalties que afecten la dona'.

D'altra banda, la doctora també afirma que "un 30% de les dones que tenen endometriosi poden ser infèrtils". Tot i això, Gómez posa èmfasi en el fet que el 70% no té per què tenir problemes de fertilitat. Amb tot, sí que recomana que, una dona amb endometriosi que vulgui posposar la maternitat, es plantegi l'opció de congelar ovòcits.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, aquest dimecres 8 de març, Cugat Mèdia ha abordat amb especialistes qüestions de salut femenina històricament invisibilitzades, com la menopausa, la violència obstètrica i la pressió estètica. Aquest divendres es tractarà el desig sexual.

INFORMACIÓ DE LA GENERALITAT SOBRE L'ENDOMETRIOSI

ASSOCIACIÓ DE DONES AMB ENDOMETRIOSI


Marga Gómez

Les malalties que afecten a la dona, a la salut reproductiva i sexual de les dones, sempre han estat minimitzades i discriminades a nivell sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.