Sant Cugat, premiada per impulsar l'ús quotidià de la bicicleta

Els Premis Bikefriendly han reconegut set ciutat espanyoles, entre elles Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de l'entrega de premis / Foto: ACN

Imatge de l'entrega de premis / Foto: ACN

L'Ajuntament ha estat guardonat amb un dels Premis Bikefriendly, que reconeixen els esforços de les administracions que impulsen projectes, iniciatives o accions destinades a fomentar l'ús de la bicicleta. En concret, Sant Cugat ha estat reconeguda amb el guardó a la infraestructura ciclicista d'àmbit urbà en reconeixement als projectes per connectar el municipi amb els seus nuclis rellevants confrontats. Els premis; impulsats conjuntament per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB), presidida actualment per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i la consultora Bikefriendly Group; també han reconegut Barcelona i Mataró.

Aquests guardons se celebren cada dos anys i enguany la gala d'entrega de les distincions ha tingut lloc a Sevilla, en el marc de la 3a Trobada de la Bicicleta Urbana.

En aquesta tercera edició, es van lliurar premis al voltant de vuit categories: lideratge institucional, infraestructura ciclista d'àmbit urbà, infraestructura ciclista d'àmbit interurbà, infraestructura d'aparcament, educació i promoció, innovació i acceleració.

Com a novetat, en aquesta edició s'hi ha inclòs la vuitena categoria, la de 'Bicieconomia', per reconèixer la tasca d'empreses i entitats sense ànim de lucre. Dins aquesta categoria, el jurat va atorgar guardons en tres modalitats: ciclologística, productes i solucions per a la infraestructura ciclista; i promoció i formació de la mobilitat amb bicicleta.

L'Ajuntament de Barcelona va guanyar el premi en lideratge i compromís institucional, per l'increment i la millora d'infraestructures, serveis, comunicació i gestió de dades per a la mobilitat amb bicicleta. L'Ajuntament de Mataró el d'infraestructura ciclista d'àmbit urbà, pel seu projecte 'Anell ciclista de Mataró'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.