Una nova guia local ajudarà a prevenir i afrontar la violència contra la gent gran

L'eina, editada amb el suport de la Diputació, l'Ajuntament i EIMA, ha presentat aquest dimecres pel tinent d'alcaldia de Drets Socials


  • Comparteix:

Marco Simarro durant la presentació de la guia / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Marco Simarro durant la presentació de la guia / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat ja compta amb una guia per prevenir i afrontar els maltractaments a les persones grans. El document, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'entitat EIMA i l'Ajuntament, ha de ser una eina a l'abast dels professionals del municipi per detectar i actuar davant de situacions de maltractament al col·lectiu de la gent gran. A la presentació de la guia, el tinent d'alcalde de Drets Socials, Marco Simarro, ha posat èmfasi en la importància d'aquesta eina que, segons ha dit, servirà per prevenir un tipus de violència 'invisibilitzada i difícil de detectar'.

Pel que fa a l'estructura i els continguts de la guia, aquesta s'inicia amb la definició de maltractaments i l'enumeració de diversos senyals d'alerta davant de possibles casos. A continuació, s'exposen els principals factors de risc i de protecció a tenir en compte. Per acabar, dona eines per a la prevenció detecció, avaluació i intervenció, tant des de les entitats com les institucions. Com a novetat, el text inclou un apartat sobre els maltractaments a les institucions.

La guia serà presentada pròximament als professionals dels diferents serveis i entitats que atenen a persones grans i que, per tant, poden ser susceptibles de detectar una situació d'aquest tipus.


Marco Simarro

Els maltractaments a les persones grans són un tipus de violència molt invisibilitzada, difícil de detectar i d'un abordatge molt complex.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.