El cotxe elèctric compartit de SOM Mobilitat arriba a Sant Cugat

El vehicle s'ubica a l'aparcament del Monestir i per fer-ne ús cal sumar-se a la cooperativa


  • Comparteix:

Imatge del vehicle elèctric per llogar / Foto: Ajuntament

Imatge del vehicle elèctric per llogar / Foto: Ajuntament

La cooperativa SOM Mobilitat amplia la seva xarxa de vehicles elèctrics compartits amb un nou punt a Sant Cugat, el primer del municipi. Es tracta d'un cotxe elèctric ubicat a l'aparcament del Monestir, que els usuaris ja poden llogar a partir de 4,5 euros l'hora. Per fer-ho, cal fer-se soci de la cooperativa -amb un preu de 10 euros- i reservar a través de l'aplicació del servei. Per poder implantar aquest servei, Promusa ha arrendat a l'empresa una plaça d'estacionament i un punt de càrrega per al vehicle, que també servirà per obtenir dades del seu ús.

El servei de lloguer de SOM Mobilitat ja està implantat a una trentena de municipis catalans amb 85 vehicles, 3.627 socis i 3.740 usuaris. Sant Cugat ja hi compta amb 62 persones sòcies i 47 usuàries. Tot i així, els usuaris poden llogar els vehicles de qualsevol dels punts activats per la cooperativa, entre els quals hi ha Rubí, Sabadell i Terrassa, entre d'altres.

Foto de família a la presentació

Foto de família a la presentació / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


La iniciativa busca fomentar una mobilitat més sostenible. "Els desplaçaments amb menys impacte negatiu en l'entorn són a peu, en bicicleta i transport públic, però som conscients que hi ha moments que es pot necessitar un cotxe", afirma la responsable de Comunicació de SOM Mobilitat, Maria Medina, qui ha explicat que això és precisament el que ofereix la cooperativa, un vehicle compartit per quan es necessita. De fet, els cotxes compartits no només poden suposar un estalvi econòmic, sinó que afavoreixen la reducció de cotxes de l'espai públic, entre 10 i 12 per cada vehicle compartit.

És per això que la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, ha celebrat l'arribada d'aquest servei a la ciutat, del qual ha dit està alineat amb el pla d'acció per l'emergència climàtica.




Maria Medina

Pensem que els desplaçament amb menys impacte negatiu en l'entorn són a peu, en bicicleta i transport públic, però és cert que hi ha moments que es pot necessitar un cotxe. El servei de mobilitat compartida ofereix aquesta possibilitat més sostenible per quan necessitem un cotxe.

Alba Gordó

És una iniciativa que va molt aliniada amb el pla d'acció per l'emergència climàtica. És una aposta per la mobilitat compartida i és la primera empresa que ho fa aquí a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.