El Club Hípica Collserola dona una segona vida als cavalls de competició

L'hípica realitza teràpies amb els animals per persones amb discapacitats o per tractar problemes de salut mental


  • Comparteix:

Enric Piguillem, director del Club Hípica Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Enric Piguillem, director del Club Hípica Collserola / Foto: Cugat Mèdia

El Club Hípica Collserola dona una segona vida als cavalls quan arriben a la seva edat de jubilació de la competició. El centre d'equitació ofereix hipoteràpia i equitació adaptada, dues teràpies enfocades a persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental. El director del Club Hípica Collserola, Enric Piguillem, ha visitat el 'Connectats' per explicar els detalls de tot plegat.

ESCOLTA-HO

Piguillem ha destacat que actualment la figura del cavall està reduïda a la de l'esport i que, si se li acaba això, el cavall deixaria d'existir. A més, ha apuntat que d'aquesta manera pot fer "una tasca social molt important".

La hipoteràpia és el tractament terapèutic per a alguns trastorns, malalties i discapacitats en què el pacient estableix algun tipus de relació sensorial amb el cavall. No hi ha un comportament actiu per part del pacient, ja que la sessió sempre és dirigida per un tècnic esportiu que s'ocupa de l'èquid i un professional sanitari que treballa amb la persona.

D'altra banda, l'equitació adaptada és la pràctica de l'equitació per part de persones que presenten algun tipus de limitació cognitiva, física o sensorial. El que fan en aquest cas és gaudir del cavall i només es requereix un tècnic d'equitació.

El centre ofereix aquestes teràpies des de 2009 i afirmen estar molt satisfets amb el resultats. "Que un nen autista que fa tres anys que no parla demani als seus pares muntar a cavall és grandiós", celebra Piguillem.


Enric Piguillem

Són cavalls que venen de la vida anual de la competició. Nosaltres, per exemple, des del Club Hípica Collserola, hem fet donacions de cavalls que són grans cavalls amb un gran caràcter que han estat competint a molt nivell i que potser arriben a un moment de la seva vida que comencen a tenir una petita artrosi, una petita coseta, que veiem que per la competició ja els volem jubilar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.