Sant Cugat celebra el primer congrés de Joves per la Pau en record d'Arcadi Oliveres

La jornada tindrà lloc el 5 de maig amb l'objectiu de crear espais de reflexió, dos anys després de la mort de l'activista santcugatenc


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'Arcadi Oliveres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'Arcadi Oliveres / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat organitza la primera edició del Congrés de Joves per la Pau en memòria d'Arcadi Oliveres, mort el 6 d'abril de 2021. La jornada se celebrarà el 5 de maig al Casal Torreblanca amb l'objectiu de crear espais de reflexió, intercanvi i accions enfocades a educar per la pau. El projecte neix de la necessitat de donar continuïtat al projecte educatiu de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU), projecte impulsat per Oliveres, més enllà de les aules.

El congrés comptarà de tres espais, amb ponències, taules de debat i tallers. Els alumnes, que prèviament hauran rebut la formació necessària, seran els encarregats de preparar i organitzar el congrés. A través dels espais de diàleg, els joves de Sant Cugat podran fomentar la cultura de pau, la cooperació i l'educació per a la ciutadania global. També s'abordaran temes com l'ecofeminisme, la discriminació i accions des de la no-violència amb la participació d'activistes internacionals. Per assegurar el tractament de totes les temàtiques contemplades pel Congrés, aquest girarà al voltant de cinc eixos diferents: drets humans, violència escolar, desigualtats, convivència i consum.

El Congrés compta amb el suport d'un seguit de col·laboradors de la ciutat que participaran en la formació i sensibilització a entitats dels joves, aprofundint en temàtiques relacionades amb incidència política i moviments socials en l'àmbit local i internacional. Els cinc col·laboradors són la Diputació de Barcelona, la Unipau, l'Ajuntament de Sant Cugat, elCugatenc i Cugat Mèdia.

Arcadi Oliveres

El santcugatenc, Arcadi Oliveres, va ser un dels impulsors de la Unipau i en va ser el president fins al dia de la seva mort, aquest 6 d'abril fa dos anys. Un dels projectes que va encapçalar va ser Teixint Xarxes, un espai on es volen promoure valors com la igualtat, la cooperació, la solidaritat, el respecte i l'autonomia en l'àmbit eductiu. El Congrés de Joves per la Pau neix arran d'aquest projecte, i precisament els tallers del Teixint Xarxes seran els encarregats per formar prèviament als joves que prepararan la jornada.

La voluntat d'Arcadi Oliveres era promoure, a través de l'Unipau, el coneixement i anàlisi crítica de la realitat, així com la participació activa de les i els joves com a protagonistes per fer possible una ciutadania responsable, respectuosa i compromesa amb la transformació social. "Per mi, l'educació és el pilar que pot permetre accionar el canvi que modifiqui les maneres de viure, de relacionar-nos i les prioritats per salvar el planeta", va deixar escrit l'activista en el llibre 'Paraules d'Arcadi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.