El curs escolar començarà el 6 de setembre

Infantil, Primària i Secundària arrencaran el mateix dia, FP i Batxillerat ho faran el 12 de setembre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El curs escolar començarà el 6 de setembre en les etapes d'Infantil, Primària i ESO i el dia 12 per a la Formació Professional i Batxillerat. El conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, ho ha comunicat en una carta als docents aquest dijous al matí. L'inici de curs serà amb tot l'horari lectiu, també a les tardes, a diferència d'aquest curs. De fet, la conselleria ja ha avançat que aquest serà el criteri per a la resta de cursos: inici amb les tardes lectives el quart dia laborable de setembre per a Infantil, Primària i ESO; i el primer després de la Diada per a FP i Batxillerat.

En la seva carta, Cambray apunta que la concreció del calendari escolar ha estat "fruit d'un procés de diàleg obert" amb representants de tota la comunitat educativa, i cita l'avaluació de l'avançament d'aquest curs, el debat al Consell Escolar i el procés de treball amb la Junta Central de Direccions. El conseller defensa que començar la primera setmana de setembre és una bona mesura per a l'alumnat, especialment per al més vulnerable, "ja que redueix la desconnexió a l'estiu i garanteix la igualtat d'oportunitats".

Pel que fa al final de curs, acabarà el 21 de juny per a Infantil, Primària, ESO i FP bàsica i el 17 per a Batxillerat, FP i ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny. En aquest últim cas, del 18 al 21 hi haurà les avaluacions extraordinàries.

El calendari definitiu i la designació dels dies de lliure disposició encara s'ha de concretar, però el departament ja ha anunciat que s'arribarà "al topall de 178 dies lectius que permet la LEC".

Queixes

La decisió del departament ha provocat les queixes d'alguns sindicats. Representants del sindicat USTEC han irromput al Departament d'Educació aquest dijous per queixar-se que el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, hagi anunciat la data de l'inici de curs abans de negociar-ho a la mesa sectorial amb els representants dels treballadors. El sindicat ha denunciat una "nova imposició" i es reuneix a dintre de la conselleria per decidir accions de resposta.

De la seva banda, CCOO, en un comunicat, lamenta que el departament imposi novament de manera unilateral el calendari d'inici de curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.