L'Horta Alliberada s'enfronta a un tercer intent de desallotjament

El col·lectiu fa una crida a la resistència, ja que l'ordre de desallotjament té data oberta aquesta setmana


Temes relacionats

La protesta de l'Horta Alliberada aconsegueix ajornar el desnonament (14/set/22)


  • Comparteix:

Roda de premsa de l'Horta Alliberada davant del tercer intent de desnonament / Foto: Cugat Mèdia

Roda de premsa de l'Horta Alliberada davant del tercer intent de desnonament / Foto: Cugat Mèdia

El terreny ocupat de l'Horta Alliberada s'enfronta a una nova ordre de desnonament. La decisió judicial informa que el desallotjament s'ha d'efectuar aquesta setmana, però no concreta ni dia ni hora. És el tercer intent de desallotjament al qual s'enfronten, després d'un al setembre, i el segon el 8 de març. Tots dos es van ajornar arran de la mobilització del col·lectiu i d'entitats socials.

En un comunicat d'Horta Alliberada, i llegit per Cecilia Gefaell en una roda de premsa, reivindiquen el seu paper dins del barri "com a nexe d'unió entre veïns i entitats". "L'Horta Alliberada és un espai obert al poble. Aquí han fet activitats esplais i caus, s'han fet trobades de dansa, s'han fet tallers d'autodefensa feminista, de control de plagues, de tints naturals i un llarg etcètera", ha exemplificat el col·lectiu.

Per això critiquen que es promogui aquest desnonament per part d'uns propietaris -Inmocaixa (CaixaBank)- "que no volen els terrenys per res tal com han demostrat en els més de 40 anys que han estat en desús". A més, han estés la mà als partits polítics a conèixer millor la situació, el projecte i "el seu valor dins del barri". Segons han explicat, només han rebut el suport del partit animalista PACMA.

L'Horta Alliberada és un projecte impulsat fa tres anys, quan es va ocupar aquest solar situat entre l'avinguda de Cerdanyola i el camí de Can Calders. Els terrenys, que han estat durant dècades buits, ara acullen horts que gestionen una seixantena de famílies, la gran majoria del barri. Els usuaris asseguren que és una iniciativa per al barri que desenvolupen com a entreteniment i que ha fomentat les relacions entre la comunitat.


Cecilia Gefaell

L'Horta Alliberada és un espai de reunió per diferents col·lectius del poble. Un espai obert als esplais i caus que han fet les seves activitats amb els infants aquí. També s'han reunit grups de ball, de música, s'han realitzat tallers d'autodefensa feminista, de control de plagues, de tractaments ecològics per les plantes, de conservació de llavors, tints naturals i un llarg etcètera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.