Més de 1.100 famílies santcugatenques ja han demanat les bonificacions del nou cànon de l'aigua


  • Comparteix:

L'ACA preveu que les famílies de 4 membres o més puguin consumir més sense pagar recàrrec

L'ACA preveu que les famílies de 4 membres o més puguin consumir més sense pagar recàrrec

Un total de 1.128 famílies santcugatenques han realitzat ja els tràmits per poder-se beneficiar de les bonificacions per a famílies nombroses en el nou cànon d'aigua, que ha entrat en vigor aquest mes d'abril amb l'objectiu d'evitar el consum excessiu d'aquest recurs natural. L'Agència Catalana de l'Aigua penalitzarà les llars que sobrepassin un consum de 200 litres d'aigua per persona i dia, a excepció de les famílies nombroses que podran consumir mensualment 3 metres cúbics més sense recàrrec.

El nou cànon de l'aigua, en vigor des de principis d'aquest mes, intenta moderar el consum d'aquest recurs natural multiplicant per quatre el cànon que grava el consum moderat. La mesura té com a finalitat fomentar la reducció dels consums d'aigua més elevats i afavorir un ús eficient.

D'aquesta manera, l'Agència Catalana d'Aigua (ACA) penalitzarà totes les llars que sobrepassin els 200 litres de consum d'aigua per persona i dia, o el que és el mateix, els 54 metres cúbics d'aigua per trimestre, el que significa un consum total de 54.000 litres. El nou cànon només afectarà, per tant, al tercer tram de la factura de l'aigua, corresponent als consums més elevats que, segons l'ACA, només es registren en un 5-10% de les llars catalanes.

L'objectiu d'aquesta mesura no és només recaptatori, sinó també educatiu, ja que pretén estimular el consum responsable. Així ho ha explicat el cap de relacions exteriors del departament de Recaptació de l'ACA, Òscar Pasqual.

Òscar Pasqual

No té un caràcter exclusivament tributari, també busca estimular conductes en el consumidor. El nou cànon s'utilitza per col·laborar a finançar les despeses de tot el cicle hidràulic.


L'ACA ha posat en marxa un servei per tal que les famílies que superin els tres membres puguin seguir uns tràmits per beneficiar-se d'unes bonificacions perquè puguin gastar tres metres cúbics més al mes i sense cap recàrrec. Òscar Pasqual, però, ha volgut aclarir que no es tracta d'un descompte directe.

Òscar Pasqual

No és un descompte directe, no és import que es dedueix. És la possibilitat de gaudir de més metres cúbics a millor preu, però quan menys consumeixi, menys pagaré de totes totes.


A la nostra ciutat, un total de 1.128 famílies ja han sol·licitat durant aquesta primera setmana poder acollir-se a aquesta bonificació. L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat en marxa un servei telefònic d'informació per aclarir dubtes sobre l'aplicació del nou cànon de l'aigua. El número és el 902.012.345 i està operatiu les 24 hores del dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.