Guru i Catalònia, beneficiàries de les convocatòries de projectes socials de la Fundació 'la Caixa'

La fundació destina 10,6 milions a 358 projectes socials de Catalunya


  • Comparteix:

Foto de família dels guanyadors / Foto: Fundació 'la Caixa'

Foto de família dels guanyadors / Foto: Fundació 'la Caixa'

Catalònia Fundació Creactiva i la Fundació Privada Guru són dues de les entitats beneficiàries de les convocatòries per a projectes socials de la Fundació 'la Caixa', que destina 10,6 milions d'euros a 358 projectes d'arreu de Catalunya. En particular, l'aportació és per a la Unitat d'Atenció a Víctimes d'abús amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI) que impulsa Catalònia, i per al projecte 'Millora dels espais de vida de la residència Guru de Valldoreix'.

Catalònia

La Unitat d'Atenció a Víctimes d'abús amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI) està enfocada a abordar casos d'abús sexual o de maltractament a persones amb dispacitat intel·lectual, a qui ofereix ajuda gratuïta, així com als familiars i professionals de referència. La UAVDI pretén fer front a la vulnerabilitat a la qual es troben exposades aquestes persones, així com reduir el risc de revictimització. Tot plegat es va posar en marxa el 2020 juntament amb els Mossos d'Esquadra.

Guru

El projecte de la fundació Guru premiat ha treballat la millora de les condicions de la residència de Valldoreix, on viuen 37 persones amb diagnòstic de TEA amb comorbiditat de discapacitat intel·lectual moderada o severa i alteració de la conducta. Han estat uns treballs per garantir "una major confortabilitat i funcionalitat dels espais de vida" i "una millora en la percepció de l'espai personal" de les persones usuàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.