Túnels de Barcelona aclareix el sotabosc de Can Major i Can Cussó per mitigar els incendis a Collserola

Es tracta d'una actuació en més de 12 hectàrees de zona forestal dins de Sant Cugat en el marc d'un projecte europeu


  • Comparteix:

El sotabosc de Collserola / Foto: Túnels Barcelona Cadí

El sotabosc de Collserola / Foto: Túnels Barcelona Cadí

Túnels de Barcelona ha contribuït a aclarir el sotabosc del bosc gran de Can Major i de part del bosc de Can Cussó, que sumen més de 12 hectàrees de zona forestal enclavades dins de Sant Cugat. Es tracta d'una actuació que s'emmarca en el projecte europeu LIFE CLIMARK per prevenir incendis forestals a l'entorn del Parc Natural de Collserola. L'objectiu de la iniciativa és la millora de la vitalitat de les masses per tal d'augmentar la seva capacitat de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic.

Entre les tasques finalitzades en aquesta primera fase del projecte, s'ha reduït el volum de la biomassa, s'ha concentrat el creixement dels arbres, s'ha estassat el sotabosc i s'ha estructurat per a la prevenció d'incendis. L'objectiu d'aquestes actuacions és preparar el bosc per tal que els bombers puguin controlar i apagar un possible incendi reduint la potencial superfície cremada.

El Director d'Operacions de Túnels de Barcelona, Òscar Gasulla, ha explicat que formar part d'aquest projecte "contribueix a la prevenció d'incendis", ja que s'augmenta la resistència de la massa forestal de Collserola. En el cas del parc natural, a part de Sant Cugat, també s'estan duent a terme actuacions a Cerdanyola i Sant Feliu de Llobregat amb la coordinació del Centre de la Propietat Forestal i amb la participació de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.