Activat el dispositiu de prevenció d'incendis forestals a Collserola

Davant la situació de sequera i l’augment de les temperatures, es demana extremar la prudència als boscos


Temes relacionats

La sequera obliga a avançar 15 dies la campanya de prevenció d'incendis ( 1/jun/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Cedida

El dispositiu de prevenció d'incendis forestals a l'àrea metropolitana de Barcelona ja s'ha posat en marxa i es mantindrà actiu fins al mes de setembre. Coordinat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, està format per 13 torres de vigilància, un equip de suport mòbil que patrullarà la xarxa de camins, el cos de guardes del parc i una central de comandament i comunicacions. En l'actual context de sequera i davant l'increment de les temperatures, des de l'AMB s'ha fet una crida a la ciutadania per extremar la prudència als boscos i alertar ràpidament al 112 si es detecta una columna de fum. De cara a la revetlla de Sant Joan, es recorda la prohibició de llançar petards a menys de 500 metres de les zones forestals.

Durant els mesos en què està actiu, aquest dispositiu funciona cada dia de la setmana en horari de matí i tarda. La seva principal actuació és la vigilància activa del territori amb la funció d'alertar el més aviat possible d'una columna de fum i avisar els serveis corresponents per apagar el foc i evitar-ne la propagació de manera ràpida.

Enguany s'ha actualitzat el protocol d'actuació en situació de risc alt o extrem d'incendi forestal. Aquesta revisió ha implicat un important treball de planificació, amb la realització d'un estudi de mobilitat per a la detecció i validació dels principals accessos al Parc Natural.

[Fes click a la imatge per ampliar]
Detalls del dispositiu

Detalls del dispositiu / Foto: Parc Natural de Collserola




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.