Rebuig veïnal al desnonament del Bloc l'Escaleta

El veïnat fa suport al projecte de l'edifici ocupat del carrer de les Escaletes, on hi viuen vuit persones


  • Comparteix:

Un moment de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

El número 3 del carrer de les Escaletes és un edifici ocupat des de fa tres anys i mig, on viuen vuit persones, i que s'enfronta a un desnonament aquest dijous. Es tracta d'un projecte que s'ha guanyat el favor de bona part del veïnat de la zona, que, aquest dilluns en una roda de premsa, ha reclamat la seva continuïtat: 'No volem que el Bloc desaparegui i ens agradaria que continuéssiu entre nosaltres'. Aquest suport també es posa de manifest amb pancartes a les finestres de diversos habitatges de la zona.

El desnonament és a instància de la propietat de l'edifici, una promotora immobiliària que el va adquirir de la Sareb quan ja estava ocupat. Des del Sindicat de Llogateres han explicat que aquest és el primer cop que reben una notificació de desnonament, malgrat que ja va haver-hi una proposta de data de llançament, que va coincidir amb el de l'Horta Alliberada i que, per tant, no es va arribar a concretar. Les persones que viuen en aquest edifici han assegurat a la premsa que la propietat va intentar canviar el pany de la porta i que ha executat talls de llum quan s'estaven produint episodis de temperatures baixes.

Un cop els inquilins van rebre la notificació del llançament, van comunicar-ho al veïnat i aquest va decidir fer suport. Durant la roda de premsa, el veïnat ha lamentat la crisi habitacional que afecta Sant Cugat i han criticat la nova propietat, "una gran immobiliària que en cap cas vetllarà pels interessos del jovent sinó dels propis".

El veïnat ha posat en valor el projecte, ja que abans l'edifici estava malmès, "en un estat d'abandonament deplorable i on les rates n'eren les mestresses". Ara, defensen que les persones que viuen al Bloc l'Escaleta "formen part de la nostra comunitat, participant activament en diverses activitats i donant suport en tot moment".


Veïns

Manifestem el nostre rebuig amb aquest desnonament. No volem que el Bloc desaparegui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.