Sant Cugat es prepara per fer cremar la Flama del Canigó

La ciutat acull un any més aquesta tradició de la revetlla de Sant Joan


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una edició anterior / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una edició anterior / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat es prepara per rebre, un any més, la Flama del Canigó el 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan. Aquesta tradició organitzada per Òmnium Cultural manté l'encesa de la foguera amb les escombres de palla. Les activitats començaran a les 19.30 h amb l'inici de les cercaviles que portaran la flama per encendre la foguera a la plaça d'Octavià. Com a novetat, hi haurà canyes a disposició de tothom per tirar-les a la foguera.

Una vegada a la plaça, es farà la rebuda de la Flama amb el ball d'homenatge, la lectura del manifest, enguany escrit per Lluís Puig i Gordi, i actuacions de cultura popular. A les 21 h s'encendrà la foguera de Sant Joan i tot seguit començarà el sopar de carmanyola.

El president de la delegació local d'Òmnium, Jaume Angerri, ha explicat que cada any intenten mantenir la tradició que han anat construint al voltant de l'acte i afegir nous elements per recuperar patrimoni de cultura immaterial. Angerri també ha recordat que l'única foguera que hi haurà la revetlla de Sant Joan a la ciutat serà la de la plaça d'Octavià.

Programa del 23 de juny

  • 19.30h: Inici de les cercaviles des de l'avinguda de Cerdanyola i la plaça de Doctor Galtés.
  • 20h: Rebuda de la Flama del Canigó amb el ball d'homenatge i la lectura del manifest.
  • 20.30h: Actuacions de cultura popular a càrrec de l'Entitat Sardanista, els Bastoners, els Geganters, els Caparrots i els Diables.
  • 21h: Encensa de la foguera.
  • 21.30h: Sopar de carmanyola.
  • 23h: Orquestra Sixtus.
  • 02h: Música punxada: PD PEX.
  • 04h: Fi de festa.


  • Com a prèvia a l'encesa de la flama, el dijous 22 de juny la plaça de l'Om acollirà les activitats infantils per celebrar l'arribada de la Flama. D'una banda, hi haurà un taller de fanalets per personalitzar-los i poder rebre la Flama. D'altra banda, Eva Tataret i Pere Rovira explicaran i dibuixaran el conte de la Flama del Canigó.


    Jaume Angerri

    El que intentem cada any és intentar mantenir la tradició que hem anat fent la resta d'anys. Intentem recuperar patrimoni de cultura immaterial.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.