Valldoreix neteja les franges perimetrals de les zones boscoses per evitar incendis

Les tasques se centren en les zones boscoses a tocar de Collserola i en les zones verdes urbanes interiors


  • Comparteix:

Els treballs de manteniment i neteja de la vegetació a les franges perimetrals de la vila / Foto: EMD Valldoreix

Els treballs de manteniment i neteja de la vegetació a les franges perimetrals de la vila / Foto: EMD Valldoreix

L'EMD de Valldoreix ha encetat aquest dijous els treballs anuals de manteniment i neteja de la vegetació a les franges perimetrals de la vila. Els treballs, que s'han iniciat al barri de la Colònia de Montserrat, se centren en les zones boscoses a tocar del Parc Natural de la Serra de Collserola i en les zones verdes urbanes interiors davant d'episodis d'incendis que puguin produir-se durant els mesos d'estiu. Durant la campanya d'enguany es realitzaran tasques de manteniment sobre una superfície aproximada de 45,7 hectàrees amb un cost de 40.288 euros.

A les tasques preventives de neteja de les franges de protecció s'hi afegeix el dispositiu de vigilància activa de l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona. La principal acció d'aquest dispositiu és la vigilància activa del territori amb la funció d'alertar el més aviat possible d'una columna de fum i avisar els serveis d'emergència. El dispositiu funciona cada dia de la setmana de maig a principis de setembre.

Per la seva banda, l'EMD demana a les persones propietàries de parcel·les que les netegin i recorda la prohibició de fer foc a tot Valldoreix, així com la prohibició de llançar focs artificials, fanalets que continguin foc o qualsevol mena de material pirotècnic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.