Una santcugatenca de La Vall, segona millor nota a la selectivitat de Catalunya

Tres alumnes de l'Àgora, el Pla Farreras i l'Angeleta Ferrer són els altres estudiants amb millors resultats de la ciutat


  • Comparteix:

La santcugatenca Paula Pepió / Foto: Cedida

La santcugatenca Paula Pepió / Foto: Cedida

La santcugatenca Paula Pepió, del col·legi La Vall, ha tret la segona millor nota a la selectivitat de Catalunya. Amb un 9,9, Pepió se situa només per darrere de la millor nota de la prova, que ha estat Carla Vendrell, amb un 10. L'estudiant de Sant Cugat, veïna de Coll Favà, comparteix la segona posició amb sis estudiants més de Sabadell, Sant Joan Despí, Tarragona i Reus.

"Vaig acabar els exàmens amb bones sensacions, però no m'esperava treure una de les millors notes de Catalunya", ha apuntat Pepió a Cugat Mèdia. A més, l'estudiant santcugatenca, que vol estudiar Enginyeria Biomèdica a la UB, va rebre la sorpresa durant el seu viatge de final de curs a Menorca: "Quan ho vaig veure estava al mig del carrer i no m'ho podia creure".

A la ciutat, el podi l'han format un estudiant de l'Àgora Sant Cugat International School amb un 9,80, un estudiant de l'institut Joaquima Pla i Farreras amb un 9,60 i un alumne de l'institut Angeleta Ferrer amb també un 9,60.

Un total de 32.538 estudiants han superat la convocatòria ordinària, cosa que significa un 96,98% de l'alumnat que va realitzar les proves els dies 7, 8, i 9 de juny (96,91% el 2022). Del total d’estudiants presentats (41.049), 33.550 es van examinar de la fase general i 7.499 només de la fase específica.

La nota mitjana global dels aprovats a la fase general de PAU ha estat de 6,787 (6,855 el 2022), la nota mitjana de l'expedient dels aprovats era de 7,59, i la nota mitjana d'accés a la universitat, que es calcula a partir del 60% de l'expedient de batxillerat i el 40% a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,271. En total s'han fet 238.600 exàmens.



Paula Pepió

Vaig veure les notes al mig del carrer durant el meu viatge de final de curs a Menorca. Tota la meva família, entorn i professors està molt feliç amb els resultats obtinguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.