Taula de Salut Mental: 'Venen dies que volem passar-ho bé, però que són difícils per a molta gent'

El pregó ha recordat que hi ha veïns amb fòbies i ansietat que "només volen que arribi dilluns per anar a veure el seu terapeuta"


  • Comparteix:

Una de les moltes coses que ens ha deixat la pandèmia és com és d'important no menystenir els problemes de salut mental de la població. Aquest any l'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut fer un reconeixement a aquesta realitat cedint-los el balcó de la casa de la vila per poder fer el pregó de Festa Major. 'Volem una ciutat compromesa i que ens escolti més enllà del pregó', han reclamat Modest Prenafeta, Rosa Sicart i Ricard de No de la Taula de Salut Mental de Sant Cugat. Ha explicat que ells treballen cada dia per 'fer visible una petita part de la població que cada dia és més gran', per evidenciar-ho han recordat a tota la ciutadania present a la plaça que malgrat que la Festa Major són dies que tothom, i ells també, volen passar-ho bé, 'són difícils per a molta gent' amb problemes de salut mental.


Rosa Sicart, Ricard de No i Modest Prenafeta de la Taula de Salut Mental llegint el pregó de la Festa Major

Rosa Sicart, Ricard de No i Modest Prenafeta de la Taula de Salut Mental llegint el pregó de la Festa Major / Foto: Ajuntament

I han posat com a exemple les persones alcohòliques, que en festes com aquestes lluiten com poden contra la seva addicció, i les persones amb un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), que també miren d'evitar els sorolls excessius d'aquests dies. Però també han parlat de les persones amb fòbies i ansietats, "que només volen que arribi dilluns per anar a veure el seu terapeuta".

El pregó de la Taula de Salut Mental ha vingut precedit per la breu introducció de l'alcalde Josep Maria Vallès, que s'estrena en aquesta responsabilitat. Al costat dels altres 24 regidors del ple municipal i del president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, i bona part dels vocals de la vila, Vallès ha recordat que "toca visibilitzar la feina de la Taula de Salut Mental" i s'ha compromès a treballar "pel benestar emocional de tothom".

L'alcalde Josep Maria Vallès, Bernat Picornell i la resta de regidors de fons des del balcó de l'ajuntament

L'alcalde Josep Maria Vallès, Bernat Picornell i la resta de regidors de fons des del balcó de l'ajuntament / Foto: Ajuntament




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.