Les mascaretes deixen de ser obligatòries en els centres sanitaris i farmàcies

La mesura s'aplica des de la publicació al BOE aquest dimecres al matí


  • Comparteix:

Les mascaretes deixen de ser obligatòries en els centres sanitaris / Foto: ACN

Les mascaretes deixen de ser obligatòries en els centres sanitaris / Foto: ACN

El Consell de Ministres ha eliminat l'obligatorietat de les mascaretes en els centres sanitaris i farmàcies. La mesura entra en vigor aquest dimecres al matí un cop s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Per tant, tres anys després de la seva imposició el 27 de desembre del 2020, l'òrgan posa la fi, així, a l'emergència sanitària. La mesura té efecte als hospitals, centres de salut, farmàcies, residències, clíniques dentals, centres de reproducció assistida i centres d'atenció especialitzada. Amb tot, les mascaretes continuen sent 'recomanables' en aquests llocs i encara obligatòries a les zones hospitalàries amb malalts crítics o immunodeprimits, quiròfans i unitats de cures intensives.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre de Sanitat, José Miñones, ha volgut recordar totes les víctimes de la pandèmia i també la tasca de tots els professionals sanitaris. Ha destacat que la vacunació ha permès que el 93% de la població estigui protegida i ha estat "essencial" perquè aquest dimarts es pugui adoptar una mesura com aquesta.

Segons el ministre de Sanitat, malgrat que la Covid-19 encara segueix vigent, "està controlada" i per tanca cal "donar per finalitzada la crisi sanitària i totes les mesures extraordinàries que s'han adoptat aquests mesos", i per tant "avui comença la fi de la crisi sanitària ocasionada per la covid". "Avui fem un pas important i tanquem un episodi provocat per la pandèmia", ha dit, i "sortim molt més forts d'aquesta crisi sanitària".

L'acord del Consell de Ministres és fruit de la decisió del Consell Interterritorial de Salut del passat 23 de juny, quan les comunitats autònomes i el govern espanyol van aprovar aixecar aquesta obligatorietat seguint la senda que havien iniciat al mes de febrer, quan ja van eliminar també l'obligatorietat al transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.